Σαμαράς: “Δεν έχουμε στο μυαλό μας τι κάνει ο Πανσερραϊκός – Στο τέλος θα δικαιωθούμε”

Ο Δημήτρης Σαμαράς, στα 37 του χρόνια, φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα και με την εμπειρία του, φιλοδοξεί να οδηγήσει την ομάδα στο… αυτονόητο: Στην επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο Σαμαράς, που πέτυχε γκολ στα Γιαννιτσά, μιλά για την πορεία των κιτρίνων στη Γ΄ Εθνική, εκφράζει την πίστη του στην άνοδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

-Δημήτρη, αυτό το 0-4 στα Γιαννιτσά, δείχνει ότι ο Αρης βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του
;

« Σίγουρα, δείχνει μια τάση, όμως ας μη μένουμε στο σκορ. Κάναμε και πάλι αρκετά λάθη και αυτό σημαίνει πως έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, ώστε να έρθουμε στην κατάσταση που και εμείς θέλουμε, αλλά και ο κόσμος. Παρ΄ όλα αυτά, κάποια μικρά βήματα κάναμε και αυτό είναι ευχάριστο».

-Αυτό το συνεχές κυνήγι του Πανσερραϊκού, πως λειτουργεί στην ψυχοσύνθεσή σας; Αγχώνει;

« Σας διαβεβαιώ πως δεν το έχουμε καθόλου στο μυαλό μας. Το τι κάνει ο Πανσερραϊκός, αφορά τον ίδιο. Σίγουρα, μετά τα τέλος των αγώνων, θα ρωτήσουμε να μάθουμε το αποτέλεσμα που έφερε, νομίζω πως είναι λογικό, αλλά δεν παίζουμε με αυτή τη σκέψη στο κεφάλι μας. Κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε το παιχνίδι μας και νομίζω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε».

-Δεν σκέφτεστε τους αγώνες του Πανσερραϊκού με τις άλλες ομάδες, όμως το δικό σας μεταξύ σας παιχνίδι, στις 5 του Απρίλη, το σκέφτεστε;

« Από τώρα; Όχι καθόλου! Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εχουμε μπροστά μας το Κοκκινόχωμα, μετά την Αρναία και έπεται ο Πανσερραϊκός. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, τότε, ναι, θα το σκεφτούμε».

-Τι λες, λοιπόν, για το ματς με το Κοκκινόχωμα;

« Είναι καλή ομάδα. Εχει καλούς παίκτες, για τα δεδομένα της κατηγορίας. Βέβαια, θεωρώ πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά σαν ομάδα το Βυζάντιο δεν μου είναι απαρατήρητο».

-Ηρθες πριν λίγο καιρό στην ομάδα, πως βρήκες τα πράγματα στον Αρη;

« Πολύ καλά! Βρήκα μια ομάδα Α΄ Εθνικής, όπως, άλλωστε είναι ο Αρης όλα τα χρόνια. Όλα λειτουργούν απολύτως επαγγελματικά. Ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου, άπαντες με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι αυτό».

-Η συνεργασία με Φερνάντες και Γκόλια, στο κέντρο της άμυνας, πως είναι;

« Ο Βάσκο, είναι 28 χρονών, ξέρει την θέση, έχει πίσω του συγκεκριμένη πορεία στα γήπεδα. Πρόκειται, αναμφίβολα, για πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Ο Νίκος, είναι άλλη περίπτωση. Είναι νεαρός, έχει πολύ ταλέντο και έχει δείξει πως μπορεί να σταθεί άνετα και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θέλει να πετύχει».

-Είσαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής του Αρη. Αισθάνεσαι και λίγο ως ”πατέρας”; Του Γκόλια για παράδειγμα;

« Ναι, γιατί όχι; (σ.σ γελάει). Με την έννοια που το λες, ίσως να υπάρχει το στοιχείο του ”πατέρα”! Πράγματι, είμαι ο μεγαλύτερος, ηλικιακά, φέτος στον Αρη και μακάρι με την εμπειρία μου να βοηθήσω τα παιδιά, όπως μπορώ».

-Τη βαριά φανέλα του Αρη, την αισθάνεσαι;

« Ναι, η φανέλα αυτή είναι ιδιαίτερη σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν τη φοράς. Καταρχήν, νιώθεις την πίεση από την πρώτη στιγμή, καταλαβαίνεις πως δεν έχεις έρθει σε ομάδα της σειράς. Είναι διαφορετικό το συναίσθημα. Αλλά θα επιμείνω στην καλώς εννοούμενη πίεση η οποία κάνει τη διαφορά».

-Πως είναι να παίζεις στη Γ΄ Εθνική;

« Αν με ρωτάς προσωπικά, δεν μου είναι κάτι καινούριο. Ολοι από κάπου ξεκινήσαμε, έτσι κι εγώ. Εχω αγωνιστεί, κατά το παρελθόν, σε αυτή την κατηγορία, την γνωρίζω, σίγουρα κάπως έχει αλλάξει, όμως σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία είναι η ίδια».

-Να κλείσουμε με Καλαϊτζίδη;

« Εντάξει, τι να πούμε για τον κόουτς! Εγώ έχω συνεργαστεί ξανά μαζί του, στη Βέροια, αλλά παλαιότερα και στους Λύκους, επομένως δεν μου είναι άγνωστη η συνεργασία μας. Ο κ. Καλαϊτζίδης, έχει πολύ υψηλά στάνταρ στη δουλειά του, προσπαθεί πάντα να φτάσει το τέλειο, βάζει συνεχώς νέα στοιχεία στις προπονήσεις και ψάχνει την κορυφή. Σίγουρα έχει τις εντάσεις του, έχει τις εκρήξεις του, αλλά γνώμονάς του, είναι πάντα το καλό της ομάδας».

To Top