Σαμαράς: “Ο Άρης δεν θα χάσει μέχρι τέλος και θα κερδίσει την άνοδο”!

Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη, Δημήτρης Σαμαράς, παραχώρησε συνέντευξη, με αφορμή τη νίκη επί του Πανσερραϊκού και την τελική ευθεία στην προσπάθεια της ανόδου των κίτρινων.

Αναλυτικά όσα είπε στο διαδικτυακό Yellow Radio:

Για το παιχνίδι κόντρα στον Πανσερραϊκό:

« Το παιχνίδι ήταν κομβικό για εμάς, από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε πάρα πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι ήταν πολύ έντονο, εμείς είμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη και έτσι έγινε. Σίγουρα δεν περιμέναμε τον Πανσερραϊκό τόσο κακό, περιμέναμε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα και σε αυτό βάλαμε εμείς το χεράκι μας ώστε να μην μπορέσει να κάνει τίποτα μέσα στο γήπεδο».

Για το ημίχρονο:

«Στα αποδυτήρια στο ημίχρονο είπαμε πως θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Βλέπαμε ότι είμασταν καλά, έπρεπε να μείνουμε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και πιστεύαμε ότι αργά ή γρήγορα θα σκοράραμε».

Για την ομάδα:

«Δουλεύουμε πάρα πολύ. Από την πρώτη μέρα που ήρθα τα πράγματα ήταν πάρα πολύ σοβαρά και γινόταν μία έντονη προσπάθεια ώστε η ομάδα να γίνει πολύ καλή. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο βγάζουμε ότι γίνεται στην προπόνηση και αυτά τα βλέπετε κι εσείς σε κάθε αγώνα».

Για το παιχνίδι του Άρη με την Δράμα:

«Μετά το παιχνίδι με την Δράμα ξέραμε ότι δεν είχαμε πια την πολυτέλεια για απώλεια βαθμών οπότε μιλήσαμε όλοι μαζί στα αποδυτήρια και είπαμε πως από εδώ και πέρα η ομάδα δεν πρόκειται να χάσει».

Για την ψυχολογία στις πέντε αγωνιστικές που μένουν:

«Είμαστε πεπεισμένοι πως εμείς θα κερδίσουμε την άνοδο. Φαίνεται σε όλες τις προπονήσεις, σε όλα τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών ότι σίγουρα ο Άρης θα ανέβει κατηγορία. Αυτή τη στιγμή βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα εξαρτάται από εμάς και μόνο. Θα περάσουμε τον Πανσερραϊκό στη βαθμολογία. Πάντως χαρήκαμε πολύ το παιχνίδι, η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και μείναμε ευχαριστημένοι».

Για τα παιχνίδια κλειδιά ( Πανσερραϊκός – Δράμα, Καβάλα – Πανσερραϊκός):

«Είμαστε πεπεισμένοι πως ο Πανσερραϊκός θα “στραβοπατήσει” κάπου και θα τον προσπεράσουμε βαθμολογικά».

Για το παιχνίδι της Καβάλας με τον Πανσερραϊκό:

«Δεν έχω δει την καβάλα για να κάνω προγνωστικά αλλά από ότι έμαθα, η καβάλα έχει καλύτερη ομάδα. Πιστεύω πως δύσκολα ο Πανσερραϊκός θα κερδίσει μέσα στην Καβάλα. Πάντως όλοι ξεχνάνε την Δράμα. Κι αυτό το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο για τον Πανσερραϊκό αν υπολογίσουμε και την κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Για το παιχνίδι με τη Θύελλα Φιλώτα:

«Προσηλωμένοι στον στόχο έως το τέλος. Για μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή ώστε βήμα βήμα να φτάσουμε ως το τέλος».

Για την άνοδο:

«Φέτος πρέπει να ανέβει ο Άρης. Πιστεύω πως στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα ανέβουμε κατηγορία».

Για το πρωτάθλημα:

«Το περίμενα πιο δύσκολο, βέβαια τα τελευταία χρόνια το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πέσει πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο ανεξαρτήτως κατηγορίας».

Για την πρόταση από τον Άρη:

«Όταν μου ήρθε η πρόταση από τον Άρη το σκέφτηκα πολύ. Είχα ήδη συμβόλαιο με τον Τύρναβο αλλά μία πρόταση από τον Άρη δεν την προσπερνάς ποτέ. Σκέφτηκα το τι θα είναι καλύτερο για μένα και δέχτηκα».

Για την εμπειρία των τόσων χρόνων:

«Έχω τόσα χρόνια εμπειρία στη Β’ εθνική και δε διαφέρει πολύ με τη Γ’ απλά στη Football League υπάρχει περισσότερη ποιότητα με περισσότερες ομάδες που έχουν ιστορία και είναι ανταγωνιστικές. Ελπίζω κι ο Άρης του χρόνου όταν θα είναι στη Β’ εθνική, να μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο. Είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεται ο άρης στη Γ’ δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα μείνει άλλη μία χρονιά εκεί».

Για την ιδέα που είχε για τον Άρη:

«Θεωρούσα από μικρό παιδί ότι ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, μία από τις 5 καλύτερες της χώρας. Πάντα τον έβλεπα με καλό μάτι και ειδικά όταν έπαιζα αντίπαλος ήταν χαρά μου γιατί πάντα το γήπεδο ήταν γεμάτο και ένας ποδοσφαιριστής χαίρεται να παίζει στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Για το πως είναι για έναν αθλητή, το θέαμα των γεμάτων κερκίδων:

«Προσωπικά το Σάββατο, ένιωσα σαν να πήραν φτερά τα πόδια μου. Πολύ μεγάλη η βοήθεια να βγαίνεις στο γήπεδο και να βλέπεις 15.000 κόσμο να ζητωκραυγάζει για σένα. Σίγουρα είναι ένα έξτρα κίνητρο και όταν βγαίνεις στο χορτάρι δε σκέφτεσαι κάτι άλλο από το να παίξεις σωστά».

Για την άμυνα του Άρη και την προσφορά της:

«Τις στημένες φάσεις τις δουλεύουμε καθημερινά και βλέπουμε αποτέλεσμα από αυτές τις προπονήσεις, υπάρχει όφελος».

Για την Superleague και τα άδεια γήπεδα:

«Συνήθως οι φίλαθλοι πέρα από την ομάδα τους θέλουν να βλέπουν και έναν ελκυστικό αγώνα. Είναι στα χέρια των ομάδων η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα».

Για τον Καλαϊτζίδη:

«Είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Ο κος Καλαϊτζίδης ήταν ένας από τους  λόγους που ήρθα στον Άρη. Είναι ένας προπονητής που δουλεύει σε υψηλά επίπεδα και παίζει ένα ποδόσφαιρο το οποίο το βλέπουμε σε μεγάλα πρωταθλήματα. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τον Άρη».

Για την οργάνωση του Άρη:

«Στην αρχή νόμιζα ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα όμως όταν ήρθα είδα οργάνωση και επαγγελματισμό. Αυτό δύσκολα το συναντάς και σε ομάδες της Super League, το επίπεδο είναι πολύ καλό».

Για την ηλικία του:

«Χαίρομαι που δε φαίνομαι 37, μακάρι να είμαι έτσι και στα 40 (σ.σ. γέλια). Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζουν και οι τραυματισμοί για την πορεία του κάθε ποδοσφαιριστή, όπως ο καιρός που χρειάζεται για την αποθεραπεία».

Για τον Μάουρο Πόι:

«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής που δεν ανήκει στη γ’ εθνική. Η κλάση του Μάουρο παραμένει και είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης!».

Για τον Ρονάλντο Γκιάρο:

Έχω βρεθεί αντίπαλος του και τον θυμάμαι καλά. Ήταν φοβερός ποδοσφαιριστής και βοηθούσε πολύ την ομάδα του.

Για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο:

«Έχω αδυναμία στη Γιουβέντους από μικρός. Ο κόσμος της με είχε τραβήξει, το ποδόσφαιρο που έπαιζε αλλά σίγουρα είμαι Liverpool. Πρώτα Liverpool και μετά όλα τα άλλα».

To Top