Σαμαράς: «Περιμένουμε το Πανσερραϊκός-Καβάλα – Εμείς πρώτοι στο τέλος»

Την πίστη του πως ο Αρης θα είναι η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα της ανόδου στην επόμενη κατηγορία, εξέφρασε ο κεντρικός αμυντικός των «κιτρινόμαυρων» Δημήτρης Σαμαράς.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος: «Δεν είναι ψέμα πως περιμένουμε το Καβάλα – Πανσερραϊκός, αλλά παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Για την πορεία του Αρη: «Η ομάδα φαίνεται στα τελευταία παιχνίδια πως έχει βρει τα πατήματά της, γίνεται καθημερινή, σκληρή δουλειά και υπάρχει πίστη πως θα τα καταφέρουμε σε ότι μας αφορά».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Αρη και το αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: «Σε κάθε ομάδα υπάρχουν πάντοτε περιθώρια βελτίωσης, σε όποια κατηγορία κι αν παίζει, ότι ρόστερ και να ‘χει. Χρειάζεται πολλή δουλειά, πάντως, από διοίκηση, προπονητές και παίκτες, ούτως ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Δεν μας φορτώνει με περισσότερη πίεση η διαμορφωθείσα κατάσταση. Κάθε Κυριακή έχουμε εμείς έχουμε ως στόχο να κερδίζουμε τα παιχνίδια μας, αφοσιωνόμαστε εκεί και δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλοι. Αλλωστε στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Για το πώς βλέπει το Καβάλα – Πανσερραϊκός: «Κρίνοντας από τα προηγούμενα παιχνίδια, η Καβάλα έχει καλύτερη ομάδα, έχει ένα προβάδισμα, αλλά πρέπει να το δείξει και μέσα στο γήπεδο».

Για την εικόνα του Πανσερραϊκού: «Δεν κρύβω πως δεν περίμενα ο Πανσερραϊκός να είναι τόσο μέτριος, τον περίμενα καλύτερη ομάδα, αλλά εκτιμώ πως τον υποχρεώσαμε εμείς να είναι τόσο κακός και δεν τον αφήσαμε σε κανένα σημείο να μας απειλήσει. Από δω και πέρα, πάντως, πιστεύω πως δεν θα είναι τόσο εύκολο να παίρνει όλα τα ματς».

Για τη διαδικασία ένταξης στο ρόστερ των παικτών που ήρθαν τον Ιανουάριο: «Ξέραμε από την αρχή πως θα χρειαστεί να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζαμε την πίεση, αλλά κοιτάμε μόνο πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βγούμε κατηγορία. Αυτό μας έγινε καθημερινότητα».

Για την αλλαγή προπονητή: «Σίγουρα τα πράγματα πλέον με την παρουσία του Καλαϊτζίδη είναι διαφορετικά. Είναι προπονητής με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση. Μας το μετέδωσε και προσπαθούμε καθημερινά να το αφομοιώσουμε. Κάνουμε καθημερινά πολύ καλή δουλειά».

Για την πιθανότητα μη κατάκτησης της πρώτης θέσης: «Ετσι όπως είμαστε, δεν το σκεφτόμαστε. Πρέπει εμείς να κερδίζουμε κάθε Κυριακή. Ασφαλώς και υπάρχει μια πιθανότητα να μην κατακτήσουμε εμείς την πρώτη θέση, αλλά γνώμη μου είναι πως δεν θα υπάρξει αυτή η πιθανότητα».

Για την παρουσία του κόσμου: «Αυτό που έγινε με τον Πανσερραϊκό ήταν πολύ ωραίο και καλό ψυχολογικά για όλους μας. Θεωρώ πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με τέτοια παρουσία κόσμου στο γήπεδο μας, δεν θα έχουμε το παραμικρό πρόβλημα. Ο Αρης είναι αν όχι η μοναδική, μια από τις 2-3 που παίζοντας στη Γ’ Εθνική, μπορεί να έχει τόσο κόσμο στο γήπεδο».

Για το αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν το ρόστερ ήταν ίδιο από την αρχή: «Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό και να απαντήσω με σαφήνεια. Μπορεί να ήταν διαφορετικά, μπορεί και ίδια. Το θέμα είναι, όμως, πως δεν έγινε και τώρα παλεύουμε κάθε Κυριακή για να πετύχουμε το στόχο μας».

To Top