ΜΠΑΣΚΕΤ

Σανόγκο: Value for money και προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας

Ο Ίσμαελ Σανόγκο είναι από τις περιπτώσεις παικτών που χαρακτηρίζονται value for money. Δεν είναι αυτός που θα βγάλει μάτια με την απόδοσή του ή εκείνος, στον οποίο θα στηριχθεί μια ομάδα, όμως βγάζει τα λεφτά του και με το παραπάνω και η παράμετρος αυτή είναι, που έχει κάνει τον Άρη να επιθυμεί την παραμονή του και για τη νέα σεζόν.   

Το φετινό συμβόλαιο του Ιβοριανού δεν ξεπερνά τα 35.000 χιλιάδες δολάρια, η αγωνιστική του εικόνα, ωστόσο αξίζει παραπάνω. Κι αν έλειπαν και τα προβλήματα τραυματισμού, που τον ανάγκασαν να μείνει στα… πιτς για τέσσερις αγώνες, τότε η συνεισφορά του στην πορεία της ομάδας, θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Ο Σανόγκο ανήκει στην κατηγορία των παικτών, που η προσφορά τους δεν φαίνεται και δεν καταγράφεται από τη στατιστική. Όταν βρίσκεται στο παρκέ, πέρα από την αθόρυβη, αλλά πολύτιμη δουλειά, που κάνει ανεβάζει το επίπεδο ενέργειας των «κίτρινων», κάτι που έχει συμβεί σε αρκετά παιχνίδια. Δεν θα διστάσει να βουτήξει στο παρκέ για να σώσει μια κατοχή και το σημαντικότερο να παίξει είτε με ενοχλήσεις, είτε με πρόβλημα τραυματισμού, όπως συνέβη τουλάχιστο δύο φορές μέχρι τώρα στη χρονιά.

Οι αριθμοί του στην κανονική περίοδο

Ο απόφοιτος του Σίτον Χολ αγωνίστηκε σε 18 αναμετρήσεις στη regular season, παίζοντας 18:38μ ανά ματς και είχε 5,7 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, με 21/34 βολές (61,8%) 30/60 δίποντα (50%), 7/21 τρίποντα (33,3%).

Οι πιο παραγωγικές του εμφανίσεις ήταν στα εντός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Κολοσσό, όπου σημείωσε 12 πόντους, ενώ μέτρησε 10 στον εκτός έδρας αγώνα με το Περιστέρι. Με την ομάδα της Ρόδου μάζεψε και 10 ριμπάουντ, στο μοναδικό του double-double.

To Top