Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Η ιστορία του Βανγκέλι που επέστρεψε για να πολεμήσει! (video)

Ένας παλιός γνώριμος, που τίμησε όσο λίγοι την φανέλα με τον “θεό του πολέμου” στο στήθος, επέστρεψε, ώστε να συμβάλει τα μέγιστα για την μεγάλη ανατροπή. Ο Κρίστι Βαγκέλι -αν και αρέσκεται στο να τον φωνάζουν Χρήστο- συμφώνησε με την ΠΑΕ Άρης να φοράει την φανέλα που αγάπησε όσο καμία για τους επόμενους έξι μήνες. Επέστρεψε για να πολεμήσει…

Του Παναγιώτη Κυμπριχτσή

 Γεννημένος στην Κορυτσά στις 5/9/1985, από μικρή ηλικία, εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη για ένα καλύτερο αύριο. Η “τρέλα” που είχε με το ποδόσφαιρο, απέφερε καρπούς για τον ίδιο, όταν ήταν μόλις 18 χρόνων, όπου ύστερα από εισήγηση του Γιάννη Μιχαλήτσου ο Άρης τον απέκτησε από τον Άγιο Γεώργιο Κρήνης.

 Αν και προορίζονταν αρχικά για τα τμήματα υποδομής, ο τότε προπονητής της ανδρικής ομάδας Γιάννη Μιχαλήτσο τον ξεχώρισε, και αμέσως του έδωσε χρόνο συμμετοχής. Την πρώτη σεζόν έκανε 7 συνολικά συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ κάθε χρόνο, αγωνίζονταν περισσότερο.

 Το πάθος, η αγωνιστικότητα, και ο ποδοσφαιρικός “τσαμπουκάς” ήταν τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν,  με τον κόσμο των κιτρίνων να τρέφει αμέριστη συμπάθεια προς το πρόσωπο του.

Στην πρώτη του θητεία που διήρκησε οχτώ ολόκληρα χρόνια, κανείς δεν θυμάται να δημιούργησε προβλήματα στα αποδυτήρια, ενώ μάλιστα ήταν αυτός που είχε τον ρόλο του εμψυχωτή για τους συμπαίκτες του στο χορτάρι. Πολλές φορές τον έχουμε δει, να αγωνίζεται τραυματισμένος ενώ ήταν το χαρακτηριστικό παράδειγμα παίχτη που “ματώνει” την φανέλα.

 Η σεζόν 2010/11, με τον Κούπερ σε ρόλο μαέστρου για τον ίδιο, ήταν αποκάλυψη. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις ιδίως στην Ευρώπη, με αντιπάλους, τους Σαμ, Φορλάν, Αγκουέρο, Κίσλιγκ και σωρεία άλλων παγκόσμιων αστεριών ήταν αξιομνημόνευτη. Είχε κερδίσει επάξια τότε τη θέση του αριστερού μπακ από τον Βραζιλιάνο Ντάρσι Νέτο, με την αμυντική του συμπεριφορά να αγγίζει την τελειότητα.

 Το ίδιο καλοκαίρι, οι μεταγραφικές προτάσεις στο τραπέζι για τον ίδιο ήταν αρκετές. Έχοντας λύση εν κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με τους κιτρινόμαυρους, έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, στην Ουκρανία και συγκεκριμένα την Τσερνομόρετς. Η ΠΑΕ τότε,έβαλε στα ταμεία της το ουκ ευκαταφρόνητο πόσο των 300.000 €, χάρις ενός δικού της παιδιού που αγωνίστηκε με την βαρυσήμαντη φανέλα σε 106 αναμετρήσεις.

 Για 2,5 χρόνια περίπου έπαιξε εκεί, συνολικά 21 φορές, τόσο σε εγχώριες όσο και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την ίδια στιγμή, αγωνίζονταν και με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας έχοντας μέχρι σήμερα 33 συμμετοχές, έχοντας επιλέξει να αγωνίζεται εκεί, καθώς δεν του είχε γίνει πρόταση μέχρι τότε από την ελληνική ομοσπονδία να φορέσει την “γαλανόλευκη”.

Η προσθήκη του Κρίστι Βαγκέλι, είναι η μία που είχε δικαίωμα να κάνει ο Άρης για γηγενείς παίχτες άνω των 24. Ο ίδιος αγωνίζεται με την ίδια ευκολία στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ο Σούλης Παπαδόπουλος σε ρόλο κόφτη στον άξονα του γηπέδου.

Κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητα αλλά και την εμπειρία που θα προσφέρει ο εν λόγο ποδοσφαιριστής στους κίτρινους. Αυτό πάντως μέλλει να αποδειχτεί και εντός των τεσσάρων γραμμών στην πιο δύσκολη χρόνια της εκαντοταετούς ιστορίας του Μακεδονικού συλλόγου…

To Top