ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα η πρόκριση επί της Αούστρια για την ευρωπαϊκή χρονιά… όνειρο του Άρη! (video)

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, σαν σήμερα, ο Άρης έφερε ισοπαλία 1-1 στην Αυστρία με την Αούστρια Βιέννης, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Στις 26 Αυγούστου του 2010 με σκόρερ τον Κάρλος Ρουίζ στο 41’ οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα, ισοφαρίστηκαν στο 56’, όμως κράτησαν την ισοπαλία και σε συνδυασμό με τη νίκη (1-0 ξανά με τον Ρουίζ) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μια εβδομάδα νωρίτερα, πήραν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Έπειτα ακολούθησε μια ονειρική χρονιά στην Ευρώπη, με τον Άρη να κερδίζει εντός και εκτός έδρας την τροπαιούχο της διοργάνωσης, Ατλέτικο Μαδρίτης και να την αποκλείει μαζί με τη Ρόζενμποργκ, φτάνοντας έτσι στους «32» του θεσμού, όπου και αποκλείστηκε με 0-0 στο Χαριλάου και ήττα 3-0 στο Μάντσεστερ από την πανίσχυρη Σίτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αούστρια Βιέννης (Καρλ Ντάξμπαχερ): Λίντνερ, Τρογιάνσκι (62′ Στάνκοβιτς), Μαργκράιτερ, Ντράγκοβιτς, Χλίνκα, Κλάιν, Λινζ, Γιουν, Λιντλ (46′ Σουμάχερ), Μπάουγκμαρτλινγκερ, Σούτνερ (74′ Λέοβατς).

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο (57′ Τσεσνάουσκις), Τόχα (55′ Πρίττας), Κόκε, Ρουίς (74′ Τσέζαρεκ), Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης.

Διαιτητής: Ντάνιελ Στάλμαρ (Σουηδία).

To Top