Σαν σήμερα, ξεκίνησε το έπος της Πορτογαλίας! (videos)

Η πιο ευχάριστη και «γλυκιά» ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε σαν σήμερα στις 12 Ιουνίου 2004, καθώς η Ελλάδα έβαλε… μπουρλότο σε ολόκληρη την Πορτογαλία όταν στην πρεμιέρα κέρδισε τους Ίβηρες με 2-1, κρατώντας βέβαια το καλύτερο για το τέλος.

Πριν από 14 χρόνια, η Ελλάδα στην δεύτερη παρουσία της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος φιλοξενείται από την Πορτογαλία και το «Ντραγκάο», γνωρίζοντας ότι είναι το απόλυτο αουτσάιντερ του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι με πλειάδα αστέρων στους οποίους ξεχώριζαν οι Ντέκο, Ρούι Κόστα, Παουλέτα και ο νεαρός τότε Κριστιάνο Ρονάλντο τα βρίσκουν «σκούρα» απέναντι στους αξιόμαχους και άψογα παραταγμένους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ.

Μόλις στο 7′ το γήπεδο «παγώνει» και ακούγονται μόνο φωνές Ελλήνων ταξιδιωτών, όταν ο Γιώργος Καραγκούνης με κεραυνό σημειώνει το 0-1. Με νέο «χτύπημα» στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιούρκας Σεϊταρίδης κερδίζει πέναλτι από τον Κριστιάνο και ο Μπασινάς δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Το γκολ του Ρονάλντο στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε τον τελικό νικητή, η Ελλάδα έγραφε ιστορία και το παραμύθι άρχιζε να αποκτά σάρκα και οστά.

Οι ενδεκάδες:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρικάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Αντράντε, Κόουτο, Ρουί Ζορζ, Μανίς, Κοστίνια (66’ Νούνο Γκόμεζ), Φίγκο, Ρουί Κόστα (46’ Ντέκο), Σιμάο (46’ Κριστιάνο Ρονάλντο), Παουλέτα.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας, Καραγκούνης (46’ Κατσουράνης), Ζαγοράκης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (68’ Νικολαΐδης), Χαριστέας (74’ Λάκης), Βρύζας.

To Top