ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα ο Γκάλης… τρέλανε το Παλέ: «Τι την έκανε την μπάλα ο θεός!» (videos)

Σαν σήμερα πριν 32 χρόνια ο Νίκος Γκάλης στριφογύρισε τη μπάλα στο δάχτυλό του λίγο πριν από το τέλος του προημιτελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ… τρελαίνοντας το Παλέ!

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 1988 και στο Παλέ διεξάγονταν ο προημιτελικός Κυπέλλου, που ήταν νοκ-άουτ, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στο τέλος του οποίου οι φίλοι του Άρη αποθέωναν τον Γκάλη τραγουδώντας το πασίγνωστο πλέον σύνθημα «Τι την έκανε την μπάλα ο θεός!».

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Άρης απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και χάρη στο δίδυμο των Γκάλη-Γιαννάκη μπόρεσε να φτάσει στη νίκη (102-93) και στην πρόκριση στην τετράδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «δράκος» είχε πετύχει 23 από τους 27 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο «γκάνγκστερ» ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 36 πόντους.

Το αποκορύφωμα, ωστόσο της βραδιάς ήταν η κίνηση του Νίκου Γκάλη δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Το ματς είχε κριθεί και ο «Νικ» προτίμησε να μην κάνει επίθεση, αλλά να… στριφογυρίσει τη μπάλα στο δάχτυλό του. Αμέσως «γεννήθηκε» και το… διαχρονικό σύνθημα «τι την έκανε τη μπάλα ο θεός» το οποίο συνόδεψε τον καλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα μέχρι το τέλος της καριέρας του!

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ 102-93

Ημίχρονο: 50-48
Διαιτητές: Ρήγας – Μάνος

ΑΡΗΣ (Ιωαννίδης): Γκάλης 36, Γιαννάκης 27 (5), Φιλίππου 16, Σούμποτιτς 16 (4), Ρωμανίδης 5, Λυπηρίδης 1, Δοξάκης 2.

ΠΑΟΚ (Νιούμαν): Σταυρόπουλος 26 (2), Κόρφας 24 (4), Φασούλας 16, Κατσούλης 6, Μακαράς 11 (1), Χοτοκουρίδης, Καρατζουλίδης 10 (1).

Θυμηθείτε εδώ όλο τον αγώνα: 

To Top