ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σαν σήμερα ο τελευταίος τίτλος του Άρη! Η ανατροπή και η «κούπα» στο άδειο γήπεδο της Λαμίας! (photos-videos)

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια ο Άρης κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας, σε έναν επεισοδιακό τελικό στη Λαμία! Ίσως ο πιο… αδικημένος τίτλος στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ, γιατί έρχεται στη μνήμη όλων μια φορά στα τέσσερα χρόνια.   

Στις 29 Φεβρουαρίου 2004 οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν τον Ολυμπιακό με 73-70, ύστερα από έναν επεισοδιακό τελικό και στέφθηκαν Κυπελλούχοι για όγδοη φορά στην ιστορία τους. Ο τελικός σημαδεύτηκε από τα επεισόδια, που προκάλεσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού εντός κι εκτός γηπέδου.

Ο Άρης είχε αποκλείσει στον ημιτελικό τον Απόλλωνα Πατρών και στον τελικό σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, κέρδισε τον Ολυμπιακό με σκορ 73-70, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση των Σμους Πάρκερ, Τόμπι Μπέιλι και την καθοριστική συμμετοχή του Νίκου Βετούλα.

Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Τσαρλς Μπάρτον, που είχε διαδεχθεί τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Εκείνη η ομάδα κατά γενική ομολογία είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ των τελευταίων χρόνων, έχοντας μάλιστα ως έδρα το Ιβανώφειο, γιατί στο Αλεξάνδρειο γινόντουσαν έργα ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Ο τελικός είχε ολοκληρωθεί χωρίς οπαδούς, καθώς οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Χαλκιοπούλειο εκτόξευαν φωτοβολίδες με τα «δολοφονικά» στύλο! Οι φίλοι του Άρη πανηγύρισαν τον τίτλο στον Λευκό Πύργο και στην… Εθνική οδό, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη από τη Λαμία!

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 38-34, 54-53, 70-73.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σάκοτα): Γιούρακ 10, Χαρίσης 13(1), Γκόρενς 4, Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντόπουλος 11(1), Γιαννουζάκος, Λιαδέλης 6, Τόμιτς 9(1), Σκλάβος 4, Πρίντεζης, Μπάγκαριτς 7, Βολκοβίτσκι 6.

ΑΡΗΣ (Μπάρτον): Πάρκερ 21(3), Ραίτσεβιτς 2, Λάππας, Κυρίτσης, Κόμματος 11, Βετούλας 2, Μπέιλι 12(2), Λικχολίτοφ 13, Στακ 12, Νίκιλα.

&* Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Παύλου Μακρίδη για λογαριασμό της ΚΑΕ Άρης:

Δείτε βίντεο με τον αγώνα, τους πανηγυρισμούς και τις δηλώσεις:

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα ο τελευταίος τίτλος του Άρη! Η ανατροπή και η «κούπα» στο άδειο γήπεδο της Λαμίας! (videos)

Σαν σήμερα πριν 16 χρόνια ο Άρης κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας σε έναν επεισοδιακό τελικό στη Λαμία!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Στις 29 Φεβρουαρίου 2004 οι κίτρινοι είχαν κερδίσει τον Ολυμπιακό με 73-70 ύστερα από έναν επεισοδιακό τελικό και στέφθηκαν Κυπελλούχοι για όγδοη φορά στην ιστορία τους. Ο τελικός σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού εντός κι εκτός γηπέδου και ήταν ο τελευταίος τίτλος του Άρη!

Οι κίτρινοι είχαν αποκλείσει στον ημιτελικό τον Απόλλωνα Πατρών και στον τελικό σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, κέρδισαν τον Ολυμπιακό με σκορ 73-70, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση των Σμους Πάρκερ, Τόμπι Μπέιλι και την καθοριστική συμμετοχή του Νίκου Βετούλα.

Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Τσαρλς Μπάρτον, που είχε διαδεχθεί τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Εκείνη η ομάδα κατά γενική ομολογία είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ των τελευταίων χρόνων, έχοντας μάλιστα ως έδρα το Ιβανώφειο γιατί στο Αλεξάνδρειο γινόντουσαν έργα ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Ο τελικός είχε ολοκληρωθεί χωρίς οπαδούς, καθώς οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Χαλκιοπούλειο εκτόξευαν φωτοβολίδες με τα «δολοφονικά» στύλο! Οι οπαδοί του Άρη πανηγύρισαν τον τίτλο στον Λευκό Πύργο και στην… Εθνική όδο!

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 38-34, 54-53, 70-73.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σάκοτα): Γιούρακ 10, Χαρίσης 13(1), Γκόρενς 4, Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντόπουλος 11(1), Γιαννουζάκος, Λιαδέλης 6, Τόμιτς 9(1), Σκλάβος 4, Πρίντεζης, Μπάγκαριτς 7, Βολκοβίτσκι 6.

ΑΡΗΣ (Μπάρτον): Πάρκερ 21(3), Ραίτσεβιτς 2, Λάππας, Κυρίτσης, Κόμματος 11, Βετούλας 2, Μπέιλι 12(2), Λικχολίτοφ 13, Στακ 12, Νίκιλα.

Δείτε βίντεο με τον αγώνα, τους πανηγυρισμούς και τις δηλώσεις:



To Top