Σαν σήμερα: Ο Χαριστέας θυμήθηκε το γκολ πρόκρισης επί της Γαλλίας στο Euro 2004! (video – photos)

Ήταν 25 Ιουνίου 2004 όταν με ένα εκπληκτικό γκολ του Χαριστέα, στο 65΄, η Εθνική Ελλάδος νίκησε την καλύτερη μέχρι σήμερα ομάδα της Ευρώπης, εθνική Γαλλίας, με 1-0 και έστειλε την Ελλάδα στους «4» της Ευρώπης.

Από τότε συμπληρώθηκαν δεκαεπτά χρόνια και η ομάδα του Ρεχάγκελ έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μέχρι να ακολουθήσει η πρόκριση στον μεγάλο τελικό και φυσικά η κατάκτηση του τροπαίου!

Περίπου 50.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα στο γήπεδο και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο είδαν τον μεγάλο Ζιντάν να αποχωρεί με σκυμμένο κεφάλι. Ήταν η Ελλάδα που έβαζε τις βάσεις για την κατάκτηση του ποδοσφαιρικού Έβερεστ…

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σουηδός Άντερς Φρισκ και βοηθοί διαιτητές οι επίσης Σουηδοί Κένεθ Πέτερσον και Πέτερ ΄Ελστρεμ, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Στιούαρτ Ντουγκάλ από την Σκωτία.

ΕΛΛΑΔΑ: Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Μιχάλης Καψής, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Αγγελος Μπασινάς, Αγγελος Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης (60΄Βασίλης Λάκης).

ΓΑΛΛΙΑ: Φαμπιέν Μπαρτέζ, Ουίλιαμ Γκαλάς (60΄Ντακούρ), Λιλιάν Τιράμ, Μίκαελ Σιλβέστρ, Μπισέντ Λιζαραζού, Μπενουά Πεντρετί, Κλοντ Μακελελέ, Ρομπέρ Πιρές, Ζινεντίν Ζιντάν, Τιερί Ανρί, Λουίς Σαχά.

Η ανάρτηση του Χαριστέα:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: Ο Χαριστέας θυμήθηκε το γκολ του και το 1-1 με την Ισπανία το 2004! (video)

Σαν σήμερα το 2004 η Ελλάδα έφερε «χρυσή» ισοπαλία με την Ισπανία χάρη στο γκολ του Άγγελου Χαριστέα, ο οποίος θυμήθηκε εκείνη την πολύ σημαντική μέρα!

Ο νυν τεχνικός διευθυντής του Άρη αναδημοσίευσε το γκολ του απέναντι στους Ισπανούς, με το οποίο η Εθνική μας ισοφάρισε σε 1-1 και κράτησε αυτό το αποτέλεσμα ως το τέλος, που αποδείχθηκε πολύτιμο για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στις 16 Ιουνίου στο “Estádio do Bessa”, μπροστά σε 25.000 θεατές και στον διαιτητή της συνάντησης, Λούμπος Μίχελ. Στο 28’ η Ισπανία προηγήθηκε με τον Μοριέντες στο 28’, με την Ελλάδα να ισοφαρίζει με τον Χαριστέα στο 66’.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (49′ Νικολαΐδης), Χαριστέας, Φύσσας (86′ Βενετίδης), Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (53′ Τσιάρτας), Κατσουράνης.

Ισπανία (Ινιάκι Σάεθ): Κασίγιας, Μαρτσένα, Αλμπέλδα, Πουγιόλ, Ελγκέρα, Ραούλ (80′ Τόρες), Μπαράχα, Μοριέντες (65′ Βαλερόν), Βιθέντε, Ραούλ Μπράβο, Ετσεμπερία (46′ Χοακίν). 

To Top