ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια το Κύπελλο των… απλήρωτων (photos)

Σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια ο Άρης κατέκτησε έναν από τους πιο μάγκικους τίτλους της ιστορίας του. 

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 1997-1998 ισοδυναμούσε με έναν άθλο, παρότι το φάιναλ φορ της διοργάνωσης διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Ο Άρης των χιλίων προβλημάτων, κατάφερε να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του έναν ακόμη τίτλο, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς, μετά από δυόμιση δεκαετίες, λόγω των συνθηκών, κάτω από τις οποίες ήρθε αυτή η τεράστια επιτυχία.

Την 1η Φεβρουαρίου του 1998, η ομάδα των Λιαδέλη, Μπόνι, Πάσπαλιε, Αγγελίδη, Σιούτη και των υπολοίπων, με προπονητή τον Χρήστο Μαγκώτσιο, επικράτησε στον τελικό της πολύ ισχυρής ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη με 71-68 και πανηγύρισε με τους χιλιάδες φίλους της την κατάκτηση ενός από τους πιο παλικαρίσιους τίτλους στην ιστορία του συλλόγου.

Στον ημιτελικό, οι “κίτρινοι” είχαν νικήσει τον μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκό με 83-68.

Τελικός: Άρης-ΑΕΚ 71-68

Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Ζαβλανός

ΑΡΗΣ (Χρήστος Μαγκώτσιος): Λιαδέλης 22(1), Χρυσανθόπουλος 3(1), Πάσπαλι 12, Σιούτης 15(2), Γαλακτερός 3(1), Ναχάρ 3, Αγγελίδης 5 (1), Φλώρος, Όρτμαν, Μπόνι 8.

ΑΕΚ (Γιάννης Ιωαννίδης): Κολντεμπέλα 2, Λάσα 13(2), Πρέλεβιτς, Άντερσον 18, Χατζής 14(2), Λάρσεν, Κακιούζης 4, Τσακαλίδης 6, Άντερσεν, Αλεξάντερ 11.

 

 

*Οι φωτογραφίες είναι από τα social media της ΚΑΕ Άρης.

To Top