Σαν σήμερα το γλίστρημα του Τζέραρντ και του… τίτλου για τη Λίβερπουλ (video)

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το περίφημο γλίστρημα του Τζέραρντ στο Λίβερπουλ-Τσέλσι, που άνοιξε τον δρόμο για να χαθεί ο τίτλος της Premier League.

Αποτελεί έναν εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών της σύγχρονης ιστορίας της Αγγλίας και ίσως τον σπουδαιότερο σε αυτήν της Λίβερπουλ, όμως σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια, ο Στίβεν Τζέραρντ υπέπεσε ίσως στο μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του.

Ήταν τότε που στο ματς-τίτλου ενάντια στην Τσέλσι, γλίστρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Μπα να ανοίξει τον δρόμο για τη νίκη των «μπλε», στοιχειώνοντας τα όνειρα των φιλάθλων των «ρεντς» για τίτλο μετά από 24 χρόνια.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι ακριβώς είχε συμβεί τρεις… στροφές πριν τη λύτρωση.

Τίποτα δεν φαινόταν ικανό να σταματήσει τη Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς στον δρόμο για την πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος από το 1990. Μετά από 35 αγωνιστικές, η παρέα του Στίβεν Τζέραρντ, του Λουίς Σουάρες, του Ραχίμ Στέρλινγκ, του Φιλίπε Κοουτίνιο και του Ντάνιελ Στάριτζ βρισκόταν στην κορυφή της Premier League, έχοντας πέντε βαθμούς παραπάνω από την Τσέλσι και έξι περισσότερους από τη Μάντσεστερ Σίτι, που όμως είχε δώσει ένα ματς λιγότερο.

Στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής, οι «ρεντς» υποδέχτηκαν την Τσέλσι στις 27 Απριλίου και με νίκη θα αγκάλιαζαν σφιχτά έναν τίτλο που τόσο πολύ τους έλειπε. Με την ομάδα του να είναι αήττητη στα 16 τελευταία ματς πρωταθλήματος, οι φίλοι της Λίβερπουλ κατέκλυσαν το «Άνφιλντ» ελπίζοντας πως η κατάρα θα σπάσει επιτέλους.

Οι Λονδρέζοι μπορεί να ήταν δεύτεροι στη βαθμολογία, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του. Εξοργισμένος που η λίγκα είχε ορίσει το ματς Κυριακή, λίγες μέρες πριν τον ημιτελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League, είχε απειλήσει να βάλει τα δεύτερα στο ματς ως ένδειξη διαμαρτυρίας! Κάτι που τελικά δεν συνέβη, με έναν εκ των παικτών της ενδεκάδας των φιλοξενούμενων να είναι ο… Μοχάμεντ Σαλάχ!

Έτσι, Λίβερπουλ και Τσέλσι παρατάχθηκαν πλήρεις στις 14:05 τοπική ώρα, με τους γηπεδούχους να πληρώνουν την ανυπομονησία τους. Το πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι θα ολοκληρωνόταν δίχως τέρματα, όταν ο Μαμαντού Σακό επιχείρησε να βρει τον αρχηγό του, Τζέραρντ, στον χώρο του κέντρου. Τότε χτύπησε η μοίρα. Ο «Stevie G» έχασε το κοντρόλ και εν συνεχεία γλίστρησε, με αποτέλεσμα ο Ντεμπά Μπα να γίνει κάτοχος της μπάλας και να ξεχυθεί στην αντεπίθεση, πλασάροντας επιτυχώς τον Μινιολέ για το 1-0 και παγώνοντας το «Άνφιλντ».

To Top