Σαν σήμερα: Όταν Κάριους και Μπέιλ «σκότωσαν» τη Λίβερπουλ και έδωσαν το Champions League στη Ρεάλ (video)

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που ο Λορίς Κάριους περνούσε στην ιστορία των τελικών του Champions League για τα λάθη του, ο Γκάρεθ Μπέιλ για το τρομερό ψαλίδι του και η Ρεάλ για την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση της κούπας.

Οι τελικοί είναι οι σπουδαίες βραδιές που περιμένει κάθε ποδοσφαιριστής στην καριέρα του. Λίγοι μπορούν να τις ζήσουν, λιγότεροι να τις αντέξουν και να διακριθούν. Όσοι το καταφέρνουν, μένουν στην ιστορία.

Για τη Ρεάλ και τους ποδοσφαιριστές της, η δεκαετία που ολοκληρώνεται αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία να βάλουν τα ονόματά τους στη λίστα με τους «θρύλους» του θεσμού. Για τη Λίβερπουλ, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχε στην 11αδα της τον παίκτη που πέρασε στην ιστορία, αλλά εντελώς για λάθος λόγο. Όσον αφορά το Κίεβο, μάλλον θα αποτελεί τον ελάχιστα αγαπημένο προορισμό των οπαδών των reds, που ταξίδεψαν κατά χιλιάδες για να ζήσουν έναν εφιάλτη από διαφορετικές λήψεις.

Τα όνειρα για την επιστροφή της Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης άρχισαν να «ψαλιδίζονται» ήδη από το 25′, όταν ο Σέρχιο Ράμος με ένα τουλάχιστον αμφιλεγόμενο μαρκάρισμα έθεσε εκτός μάχης το μεγάλο αστέρι της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, τον Μο Σαλάχ. Ωστόσο, η απελπισία μπροστά στην απώλεια του κορυφαίου παίκτη της σεζόν για την ομάδα τους και όσα αυτός δεν θα έκανε στο μεγάλο παιχνίδι δεν ήταν τίποτα, μπροστά σε όσα… έκανε ένας άλλος δικός τους.

Στο 51′ ο Κάριους διασύρθηκε, «στρώνοντας» ουσιαστικά τη μπάλα στον Μπενζεμά, που ειπε «ευχαριστώ» στο ανέλπιστο δώρο του αντιπάλου του και άνοιξε το σκορ. Μπορεί ο Μανέ μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα να ισοφάρισε και να αναζωπύρωσε τις ελπίδες, αλλά το «κόκκινο» δράμα δεν είχε τελειώσει.

Ο Μπέιλ πήρε το «όπλο» του στο 64′, σκόραρε φανταστικά με ψαλίδι και έβαλε ξανά τους «μερένγχες» σε θέση οδηγού. «Κερασάκι» αποτέλεσε το δεύτερο γκολ του Ουαλού από τα 37 μέτρα, όταν ξανά ο Γερμανός γκολκίπερ έκανε λάθος και είδε τη μπάλα να φεύγει από τα χέρια του, καταλήγοντας στα δίχτυα. Το τελικό 3-1 ήταν απογοητευτικό για τη Λίβερπουλ, βάσει της εξέλιξης του αγώνα.

Όσο για τη Ρεάλ; Το τρίτο συνεχόμενο Champions League και τέταρτο στα πέντε τελευταία χρόνια «γιγάντωσε» τον μύθο της. Οι πανηγυρισμοί για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μετριάστηκαν κάπως μετά τις δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο πως δεν βλέπει το μέλλον του στη Μαδρίτη, όμως η λαμπερή τροπαιοθήκη της «Βασίλισσας» έγινε πλουσιότερη και το βράδυ ντύθηκε «λευκό» για χάρη της.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (37′ Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρος, Ίσκο (61′), Μπενζεμά (89′ Ασένσιο)

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (83′), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (31′), Φιρμίνο, Μανέ

To Top