ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα: 23 χρόνια από τις μπουνιές Αγγελίδη – Αλεξάντερ στο Άρης – Μπεσίκτας (video)

Συμπληρώνονται 23 χρόνια σήμερα από τον επεισοδιακό αγώνα του Άρη με την Μπεσίκτας στο Αλεξάνδρειο για το Κύπελλο Κόρατς, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς Αγγελίδης και Αλεξάντερ μετέτρεψαν το παρκέ σε… ρινγκ και το παιχνίδι αναβλήθηκε.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ήταν 11 Δεκεμβρίου 1996 και ο Άρης υποδεχόταν την Μπεσίκτας στο Αλεξάνδρειο για τον επαναληπτικό της νίκης του μέσα στην Τουρκία. Ο πρώτος αγώνας βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν της τουρκικής ομάδας με 65-64.

Στο δεύτερο ημίχρονο του επαναληπτικού αγώνα και ενώ ο Άρης βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 40-31, η κατοχή της μπάλας ήταν στα χέρια της Μπεσίκτας. Ο Γκάρι Αλεξάντερ και ενώ η ομάδα του ήταν στην επίθεση, έσπρωξε τον Ντίνο Αγγελίδη και στην συνέχεια τα αίματα… άναψαν, καθώς ο παίκτης της τουρκικής ομάδας επιτέθηκε στον παίκτη του Άρη γρονθοκοπώντας τον και ρίχνοντας τον στο παρκέ.

Στα επόμενα δευτερόλεπτα, ακολούθησε σύρραξη μεταξύ όλων των παικτών και των ανθρώπων από τους πάγκους. Απόφαση των διαιτητών ήταν να διακόψουν προσωρινά το παιχνίδι και στην συνέχεια να το αναβάλλουν, καθώς μετά από λίγη ώρα ο ΠΑΟΚ θα υποδεχόταν τον Ερυθρό Αστέρα.

Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν να ματς να επαναληφθεί στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, κεκλεισμένων των θυρών και οι δύο παίκτες, Αγγελίδης και Αλεξάντερ, να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας. Ο Άρης νίκησε με 77-64 παίρνοντας το εισιτήριο για τους 16, κατακτώντας στην πορεία το Κύπελλο Κόρατς, κόντρα στην Τόφας Μπούρσα σε διπλούς αγώνες.

Δείτε την επίμαχη φάση μετά το 44:30.

To Top