Σαπουντζής: «Αξίζαμε την πρόκριση με την Κατοβίτσε»

Την κακή οργάνωση του πρωταθλήματος, με τις συνεχείς διακοπές, σχολίασε ο Αντώνης Σαπουντζής, λέγοντας ότι αυτό θα επηρεάσει τον Άρη. Παράλληλα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κίτρινων» μίλησε για τον άδοξο αποκλεισμό από την πολωνική Κατοβίτσε το 1994, καθώς και για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, φιλοξενούμενος στον «Άρης FM 92,8».

Ξεκινώντας ο Σαπουντζής αναφέρθηκε στο άτυχο παιχνίδι του Άρη κόντρα στην πολωνική Κατοβίτσε, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, που είχε γίνει ακριβώς πριν από 17 χρόνια σαν σήμερα: «Είχαμε καλύτερη απόδοση και στα δύο παιχνίδια. Είχαμε πολύ καλύτερη ομάδα από την Κατοβίτσε. Ανατρέψαμε στη ρεβάνς το σκορ του πρώτου παιχνιδιού. Χάσαμε όμως πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες και πήγαμε στα πέναλτι. Κι αφού πήγαμε στα πέναλτι, εκεί θέλει και τύχη. Από εμάς ο Ιβάν και ο Κωφίδης, οι καλύτεροι μας παίκτες, έχασαν τα πέναλτι. Ήταν ευκαιρία για μας. Θα μπορούσαμε να περάσουμε. Ήταν ευκαιρία να περάσουμε, όμως και ο προπονητής φέρθηκε παράξενα», είπε μιλώντας για την επιλογή του Φοιρού να κάνει αλλαγή στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», βάζοντας μέσα τον Κοέντα στη θέση του Καρκαμάνη: «Έκρινε ότι ο Κοέντας ήταν καλύτερος από τον Καρκαμάνη. Μάλλον κακή απόφαση. Το πάθος του κόσμου τότε ίσως να ήταν μεγαλύτερο. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το γήπεδο, ο χλοοτάπητας, όλα. Δεν ξεχνιέται η Ευρώπη. Πέρασε δύσκολα η Σίτι εδώ. Κάναμε πολύ σπουδαία παιχνίδια ως Άρης, απέναντι σε ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Την Ρόζενμποργκ, Τη Λεβερκούζεν, την Ατλέτικο».

Για την κακή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ο παλιός άσος είπε: «Δεν με γεμίζει ό,τι γίνεται. Δεν μπορεί να βρει ρυθμό καμία ομάδα. Δεν μπορεί ένας προπονητής να καταστρώσει τα πλάνα του. Κι ο κόσμος έχει χαλαστεί».

Για τις τέσσερις μεταγραφές του Άρη στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, σχολίασε: «Γίνανε καλές προσθήκες, όμως χρειαζόμαστε παιχνίδια. Θα δέσουν οι παίκτες κάποια στιγμή. Η Ξάνθη έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο. Και με τον Ολυμπιακό που στο τέλος έχασε, αλλά και με τον ΟΦΗ. Υπάρχουν δυσκολίες. Η ομάδα έχει αρχίσει καιρό πριν. Όμως ο προπονητής είναι αρμόδιος να τους δέσει όλους μαζί. Είδαμε και τον Ολυμπιακό με τη Μαρσέιγ, που δεν είχε χημεία. Θέμα του κ. Τσιώλη είναι. Γι’ αυτό πήραμε τους παίκτες αυτούς, επειδή τους ξέρει ο κ. Τσιώλης. Γι’ αυτό δεν μπήκαμε στη διαδικασία να πάρουμε άλλους παίκτες, για να μη χρειαστούν μεγαλύτερο στάδιο προσαρμογής».

Τέλος, όσον αφορά τις φιλοδοξίες του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα, τόνισε: «Είναι πλήρης ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Είναι ευκαιρία για εμάς».

To Top