ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σαπουντζής: “Τα έχει καταφέρει ο Παντελίδης! Να μην υποτιμήσουμε τον Παναθηναϊκό”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν προπονητής, Αντώνης Σαπουντζής, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και μίλησε για την φετινή ομάδα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

-Για τον Άρη τώρα τελευταία:

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα είναι πολύ καλή και οι ποδοσφαιριστές έχουν δείξει τις ικανότητες τους. Δίκαια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Υπήρχαν κάποια σκαμπανεβάσματα στην αρχή αλλά τώρα έχουμε μία σταθεροποίηση.

-Για το που οφείλεται η σταθεροποίηση της ομάδας:

Ήρθαν πάρα πολλοί νέοι παίκτες και έπρεπε να πάρουν χρόνο προσαρμογής. Οι προσθήκες που έγιναν στην μεταγραφική περίοδο ήταν πολύ ουσιαστικές. Ο Σιώπης ο Λάρσον και είδαμε ένα άλλο Ματίγια. Όλα αυτά οδήγησαν εδώ που είναι την ομάδα.

-Για την αμφισβήτηση που βίωσε ο Παντελίδης και το πόσο δύσκολο είναι:

Γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αφήνουμε να περάσει χρόνος και κρίνουμε από την πρώτη εβδομάδα. Έχει δείξει και εκτός Άρη ότι είναι καλός προπονητής. Του αξίζουν συγχαρητήρια και σε αυτόν και στην ομάδα. Τους πέρασε την φιλοσοφία του και τα πιστεύω του στην ομάδα.

-Για το αν η κριτική του δίνει κίνητρο:

Σίγουρα, αλλά με ένα στραβό αποτέλεσμα μπορεί να σε στήσουν στον τοίχο. Πέρασε δύσκολα και υπάρχει άλλη διαχείριση των ξένων. Όσοι το κατάφεραν και κράτησαν τους Έλληνες έδειξαν ότι υπάρχει ταλέντο στην προπονητική και γνωρίζουν την ελληνική νοοτροπία.

-Για την αντίληψη του Παντελίδη:

Ήταν σημαντικό γιατί ο Παντελίδης γνωρίζει τι ζητάει ο κόσμος και την ελληνική πραγματικότητα, χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τον Ερέρα. Τα άτυχα αποτελέσματα είχαν τις συνέπειες τους. Ο Παντελίδης τα έχει καταφέρει.

-Για το ματς που έρχεται με τον Παναθηναϊκό:

Είναι σημαντικό. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρει να σκαρφαλώσει μία θέση. Είναι καλύτερη ομάδα, έχει δέσει το σύνολο. Από την άλλη υπάρχει ο ενθουσιασμός του Παναθηναϊκού μπορεί να πάρει βαθμούς αρκεί να μην υποτιμήσουμε τους μικρούς του Παναθηναϊκού. Πήγαμε με ένα τουπέ και για αυτό είχαμε και τα άτυχα αποτελέσματα με Α.Ε.Κ και Ολυμπιακό.

-Για το πως χειριζόντουσαν τα ματς τότε:

Τα χειριζόμασταν διαφορετικά. Δύσκολο το παιχνίδι εκτός έδρας και προσπαθούσαμε να δώσουμε το 100%. Δεν μπαίναμε με το τουπέ, αλλά προσπαθήσαμε να το δείξουμε στο γήπεδο.

-Για το ποιους ξεχώρισε από την ομάδα:

Ο Σιώπης, ο Ματίγια και ο Λάρσον. Η ομάδα είναι καλή αμυντικά και επιθετικά. Αρκετά οργανωμένο και καλό σύνολο. Η ομάδα στο γήπεδο δεν έχει να φοβηθεί κανέναν.

-Για τους επιθετικούς:

Ο Ντιγκινί είναι αρκετά ανεβασμένος τελευταία. Οι άλλοι έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα. Χρειάζονται πίστωση χρόνου. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, όπως ο Γκαρσία και ο Ματίγια. Ο Σιώπης είναι μηχανάκι ακόμη τρέχει. Κάνει πολύ καλή δουλειά μεσοαμυντικά και μεσοεπιθετικά.

-Για τα χαμένα πέναλτι:

Συμβαίνουν αυτά και είναι πως θα βρεθεί ο ποδοσφαιριστής που θα το εκτελέσει. Ο ποδοσφαιριστής που θα εκτελέσει το επόμενο θα έχει άγχος γιατί θα σκέφτεται τα χαμένα πέναλτι.

-Για την κατάσταση στον Άρη γενικά:

Αναφερθήκαμε στην ομάδα αλλά όχι στον πρόεδρο ο οποίος κάνει τα πάντα για να ξαναφέρει τον Άρη εκεί που του αξίζει. Σαν αντάλλαγμα παίρνει την παρουσία και την στήριξη του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τόσο κόσμο στο γήπεδο

-Για το τι πρέπει να αλλάξει στο ποδόσφαιρο:

Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων. Να έχει θέαμα και όχι μόνο την σκοπιμότητα των ομάδων. Δεν θεωρώ ότι το 90λεπτο σε κάθε αγώνα το χαίρεται ο προπονητής και ο ποδοσφαιριστής. Δεν βλέπουμε θέαμα και κόσμο στο γήπεδο. Στον Άρη ισχύει το αντίθετο και οι παίκτες το απολαμβάνουν και πανηγυρίζουν όλοι μαζί.

-Για τον γιο του:

Είναι καλά και δουλεύει καλά.

-Για το μήνυμα που θα έδινε στον κόσμο του Άρη:

Να συνεχίσει όπως ακριβώς βλέπει την ομάδα και όπως την στηρίζει μέχρι το τέλος.

To Top