Σαργκάνης: “Εχει θέση στην Εθνική ο Βελλίδης”

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Νίκος Σαργκάνης για τον Μάρκο Βελλίδη, λέγοντας πως έχει πολύ μέλλον στον ποδοσφαιρικό χάρτη, ενώ σχολίασε με καλά λόγια και τον προπονητή τερματοφυλάκων του Άρη Γιάννη Πλαβούκο, όπως βέβαια και τον Μιχάλη Σηφάκη.Αναλυτικά όσα είπε το «φάντομ» των γηπέδων στον «ΆρηςFM 92,8».

Για τον Μάρκο Βελλίδη είπε: «Ο Βελλίδης όταν τον καλέσαμε στην Εθνική ήρθε και είπε ότι θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Είχε πάρα πολύ καλό χαρακτήρα για τερματοφύλακας. Πολύ εγωιστής και είναι μία μεγάλη ευκαιρία με τον Γιάννη Πλαβούκο, τον οποίο έχει ο Άρης για προπονητή τερματοφυλάκων, ώστε να πάει πολύ μπροστά δουλεύοντας».

Για τον Γιάννη Πλαβούκο:«Εγώ δεν τον ήξερα καθόλου ως άνθρωπο, όμως τον γνώρισα στην Αθήνα σε μία σχολή και τον εκτιμώ πάρα πολύ».

Για τον Μιχάλη Σηφάκη: «Δεν αμφισβητεί κανένας την αξία του Μιχάλη Σηφάκη. Κι αυτός πέρασε από τις εθνικές δούλεψε, είχε εξαιρετικό χαρακτήρα, πέρασε κι από τον Ολυμπιακό και χτυπάνε το κεφάλι τους που δεν τον κράτησαν. Όσον αφορά τον Βελλίδη όλοι ψάχνουμε μία ευκαιρία. Ο Βελλίδης θα πρέπει να δουλέψει, να καθιερωθεί στον Άρη και έπειτα στην Εθνική. Άλλωστε η Ελλάδα έχει ανάγκη από Έλληνες τερματοφύλακες».

Για το ότι ο Βελλίδης υστερεί σε ύψος: «Δεν είναι το πρώτο κορμί. Έχει πιο μικρό σώμα αλλά  μπορεί να δουλέψει. Μπορούν να δοθούν ευκαιρίες στα Ελληνόπουλα. Δεν είναι καλύτεροι οι ξένοι που έρχονται».

Για την κακή οργάνωση και την έλλειψη μίας σχολή τερματοφυλάκων στην Ελλάδα: «Πρέπει να γίνει μία σχολή. Ο κ. Μπατάκης κάνει μία προσπάθεια ώστε να πάρει άδεια από την UEFA, ώστε να ανοίξει μία σχολή. Πήγαμε σε ένα μεγάλο σεμινάριο στο Βέλγιο και το κοιτάξαμε διεξοδικά».

Για τα τωρινά δεδομένα των προπονήσεων: «Έχει ξεφύγει η προπόνηση. Χρησιμοποιούνται πολλά όργανα και έχουμε ξεφύγει από αυτό που λέγεται τέρμα. Πρέπει να είναι πιο ρεαλιστική η προπόνηση».

Για τη διαφορά των συνθηκών σε σύγκριση με τότε που έπαιζε ο ίδιος, με τώρα, σχολίασε: «Εμείς παλιότερα είχαμε περισσότερο ψυχή. Όχι ότι δεν έχουν τώρα, απλά τότε δεν είχαμε τόσες ευκολίες. Εμείς και στα διαλείμματα τρέχαμε και παίζαμε. Φτάναμε στο σημείο να μην είμαστε υπέρβαροι και νωχελικοί».

Για τον Έλντιν Γιακούποβιτς, είπε: «Αξιόλογος τερματοφύλακας ο Γιακούποβιτς και θα βοηθήσει. Πιστεύω πως όταν έχεις έναν τερματοφύλακα, δεν έχεις κανέναν, όταν έχεις δύο έχεις έναν και ούτω καθεξής».

Για τον Κοστάντζο του Ολυμπιακού, τόνισε: «Αν ήταν στον Ατρόμητο ή στον Πανιώνιο. Δηλαδή σε μία τέτοια ομάδα σαν την Καβάλα ή τον Βόλο, θα ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, διότι θα δεχόταν μεγάλη πίεση και θα έκανε επεμβάσεις πολλές , ανεξάρτητα από το αν δεχόταν κάποιο γκολ. Στον Ολυμπιακό πρέπει σε δύο φάσεις που θα χρειαστεί, να τις καθαρίσει».

Τέλος κλείνοντας ευχήθηκε στον Σηφάκη: «Καλή ανάρρωση στον Μιχάλη. Τον έχουμε ανάγκη όλοι μας».

To Top