Σαρικόπουλος και Τσακαλέρης μίλησαν για την βία σε μαθητές Λυκείου (photos)

Η Σχολή Εκμάθησης Καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ του Γιώργου Μασλαρινού στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο 1ο Λύκειο Νεάπολης ως προσκεκλημένη για της ερευνητικής εργασίας για το φίλαθλο πνεύμα από την Β΄ τάξη του Λυκείου και μαζί τους ήταν ο Ζήσης Σαρικόπουλος και ο Ευθύμης Τσακαλέρης.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου “ο ιθύνων νους της ΗΟΟΡ Γιώργος Μασλαρινός αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του γυμναστή Λάζαρου Παπαδόπουλου έχοντας τη φορά αυτή δίπλα του τους καλαθοσφαιριστές του Άρη, Ζήση Σαρικόπουλο και Ευθύμη Τσακαλέρη, σε αντίθεση με πέρσι που το παρών είχε δώσει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Η παρουσία των τριών καλαθοσφαιριστών με, παραστάσεις για το θέμα της βίας και το πώς επιθυμούνε στην διάρκεια ενός παιχνιδιού να είναι η συμπεριφορά των φιλάθλων, κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών όπως φάνηκε και από τις ερωτήσεις που υπήρξανε. Τόσο για τα τοπικά ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ αλλά και το πώς όταν βρίσκονταν εκείνοι πίσω από τα θρανία πετύχαιναν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα η ερευνητική εργασία για το φίλαθλο πνεύμα τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν στο μέλλον λαμβάνει χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μάλιστα στην διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς το παρών έδωσαν και από πλευράς του ποδοσφαίρου οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Άρη Ντίνος Κούης και του ΠΑΟΚ Κυριάκος Αλεξανδρίδης.

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές του 1ου Λυκείου Νεάπολης σύμφωνα και με τον γυμναστή τους Λάζαρο Παπαδόπουλο έχουνε την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να ανταλλάξουνε απόψεις για το καυτό θέμα της βίας στους αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα στα γήπεδα.

Οι απόψεις τόσο του ιθύνων νους της ΗΟΟΡ Γιώργου Μασλαρινού, όσο και των δύο εν ενεργεία καλαθοσφαιριστών του Άρη Ζήση Σαρικόπουλου και Ευθύμη Τσακαλέρη, συνέπεσαν στο ότι επιθυμία τους είναι να επικρατεί το αθλητικό ιδεώδες και το φίλαθλο πνεύμα με από κοινού παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων.

«Αποδεχθήκαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρόσκληση του γυμναστή του 1ου Λυκείου Νεάπολης, Λάζαρου Παπαδόπουλου. Εξάλλου από την πρώτη μέρα λειτουργίας της ΗΟΟΡ προσπαθούμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά – παίκτες που έρχονται στην σχολή μας το ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους όταν αγωνίζονται. Η βία άλλωστε είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει θέση στον αθλητισμό και μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αποβάλλουμε αυτούς που την προκαλούνε», σημείωσε ο Γιώργος Μασλαρινός.

Ο διεθνής σέντερ του Άρη, Ζήσης Σαρικόπουλος, στα όσα είχε να πει στους μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Λυκείου Νεάπολης ήταν πως: «Είναι σημαντικό από αυτήν την ηλικία να καταφέρετε να διαμορφώσετε μία σωστή συμπεριφορά σε όλα τα θέματα της ζωής σας όπως και σε αυτό της βίας. Ακόμη και στα γήπεδα όπου δεν πρέπει να υπάρχει αλλά μία ατμόσφαιρα τέτοια που να βοηθάει αυτούς που αγωνίζονται να αποδίδουνε ακόμη καλύτερα».

Από την πλευρά του ο φόργουορντ του Άρη Ευθύμης Τσακαλέρης μιλώντας προς τους μαθητές τους επισήμανε: «Από τα δικά σας χέρια περνάει το να μην υπάρχει η βία στα γήπεδα και να την διώξετε όπως και γενικότερα στην ζωή σας».

To Top