ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σαρικόπουλος: “Ο Άρης αξιόμαχο σύνολο, αν και σε καθεστώς εξυγίανσης”

Η Καρδίτσα κάνει τη δική της προσπάθεια, ώστε να παραμείνει στην Basket League. Ο παίκτης του ΑΣΚ, Ζήσης Σαρικόπουλος, σε δηλώσεις του μίλησε για τη φετινή σεζόν και την προσπάθεια της ομάδας του, για την οποία είπε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι «πυροτέχνημα», ενώ μίλησε για τον αγώνα με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο ΕΟΚ WebRadio:

Για το κυριακάτικο (12/03) παιχνίδι με τον Άρη: «Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα και για 2η χρονιά βλέπουμε ότι, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε καθεστώς εξυγίανσης και είναι μετρημένα τα «κουκιά», έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο. Είναι μια ομάδα πολύ αθλητική, βασίζεται πάρα πολύ στη ενέργειά της και στα γκαρντ που έχει, αλλά και στους ψηλούς, οι οποίοι γενικά πάνε σ’ όλα τα ριμπάουντ και δεν υπάρχει διεκδικούμενη μπάλα που θα την αφήσουν. Σίγουρα βασίζεται στα γκαρντ της κι έχει τέσσερις πολύ καλούς δημιουργούς που είναι κι εκτελεστές. Παίζουν και κάποιες σύνθετες άμυνες, κάποιες ζώνες, κάποια match-up με προσαρμογές και τα λοιπά. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, δύσκολο για ‘μας, αλλά το θέλουμε πάρα πολύ κι όπως είχαμε πει, τα εντός έδρας παιχνίδια πρέπει να τα «χτυπήσουμε» όλα, με οποιονδήποτε τρόπο και κόστος να πάρουμε τη νίκη».

Για την αγωνιστική εικόνα της Καρδίτσας στα τελευταία ματς: «Το τελευταίο διάστημα η ομάδα έχει βρει λίγο το ρυθμό της, έχουμε κάνει και κάποια αποτελέσματα σημαντικά για ‘μας για να μπορέσουμε να πούμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε πετύχει το στόχο μας και ζούμε με την κάθε μέρα και την κάθε αγωνιστική».

Για το τι έχει αλλάξει ο κόουτς Παπανικολόπουλος στην ομάδα: «Πρώτα απ’ όλα έχουμε έρθει πιο κοντά σαν ομάδα κι έχει βελτιωθεί η χημεία μας. Έχουμε αποκτήσει δηλαδή σιγά σιγά μια ομοιογένεια. Έγιναν σίγουρα κάποιες αλλαγές οι οποίες βοήθησαν και με κάποιους Έλληνες που ήρθαν στα μέσα της χρονιάς, αλλά και με κάποιους ξένους έμπειρους που ήρθαν κι έδειξαν απ’ την αρχή ότι μπορούν να προσφέρουν και φυσικά έχουμε ρίξει πολύ δουλειά. Δεν υπάρχουν μυστικά, έχουν βοηθήσει όλα αυτά στο να καταφέρουμε να ‘ρθουμε πιο κοντά και να βρούμε καλύτερη χημεία».

Για την προσπάθεια που γίνεται στην Καρδίτσα: «Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, γίνεται μια πολύ καλή και σοβαρή προσπάθεια απ’ όλα τα παιδιά που έχουν εμπλακεί. Αγαπούν όλοι το μπάκσετ και το ‘χουν «αγκαλιάσει», όπως και η πόλη. Επειδή δε δείχνουν ότι αυτή η προσπάθεια είναι «πυροτέχνημα» και θέλουν να μείνουν στην Α1, η φετινή χρονιά αποτελεί σε μεγάλο βαθμό και διδακτική χρονιά, γιατί είναι διαφορετικό να φτιάχνεις μια ομάδα για πρώτη της χρονιάς στην Α1, μαθαίνεις πολλά πράγματα. Είναι πολύ σοβαρά κι οργανωμένα τα πράγματα. Η διοίκηση και όλα τα παιδιά είναι δίπλα μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε, γι’ αυτό και θέλουμε πάρα πολύ να πετύχει η ομάδα το στόχο της, γιατί αξίζει να είναι στην Α1».

Για τον Γιάννη Μπουρούση και τον Χρήστο Δεληγιάννη: «Ο Γιάννης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα και σαν μέγεθος μπασκετμπολίστα και σαν προσωπικότητα να έρθει να σου μιλήσει και να σου δώσει μια συμβουλή για κάτι. Πραγματικά την αγαπάει την ομάδα, είναι όσο πιο συχνά μπορεί μαζί μας και στα εκτός σχεδόν παντού. Ο Χρήστος είναι σχεδόν κάθε μέρα στο γήπεδο, βοηθάει με όλα τα καθημερινά θέματα, προβλήματα ή ό,τι μπορεί να προκύψει και είναι δίπλα σε όλους για οτιδήποτε θέλουμε χρειαστούμε. Αγαπούν πάρα πολύ αυτό που κάνουν, «πονούν» την ομάδα και θέλουν η ομάδα να πετύχει και να παρουσιάζεται κάθε χρόνο και καλύτερη».

To Top