Σαρικόπουλος: “Ο Άρης είναι ομάδα που όλοι μπορούν να προσφέρουν”

Ο Άρης διαθέτει παίκτες που όλοι μπορούν να προσφέρουν. Αποδείχτηκε περίτρανα κόντρα στον ΚΑΟΔ, όπως επεσήμανε και ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως οι κίτρινοι θα τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος για να κατακτήσουν την 6η θέση.

Οι δηλώσεις του Ζήση Σαρικόπουλου στα “Αθλητικά Νέα”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο σέντερ του Άρη αναφέρθηκε στην νίκη επί του ΚΑΟΔ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε πολλές σημαντικές απουσίες και ότι ο αντίπαλος προερχόταν από τρεις διαδοχικές νίκες: «Μπήκαμε από τη αρχή δυνατά στο παιχνίδι, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και αυτό μας έδωσε ρυθμό. Δείξαμε ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, αλλά σίγουρα και ο ΚΑΟΔ είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μαζί με τον Ίκαρο, ήταν δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για το πού πιστεύει ότι κρίθηκε το ματς, είπε: «Στην ενέργεια που βγάλαμε στο πρώτο ημίχρονο και είχαμε και μεγάλα ποσοστά στα τρίποντα. Είχαμε και κάποια νεκρά διαστήματα, αλλά δεν το πληρώσαμε. Κυρίως, η νίκη ήταν έργο της άμυνας».

Για την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας, παρά τη μη συμμετοχή βασικών παικτών, υπογράμμισε: «Στην πράξη, τα κενά καλύφθηκαν γιατί ο Άρης είναι μια ομάδα που όλοι μπορούν να προσφέρουν. Φέτος, η ομάδα, εκτός από το γεγονός ότι στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό σε Έλληνες παίκτες, είχε και πολλούς τραυματισμούς και δε μπορέσαμε να παίξουμε πλήρεις σε πολλά ματς. Ο καθένας ξέρει το ρόλο του για να καλύψει το κενό που αφήνει ο παίκτης που δεν είναι διαθέσιμος».

Για την κακή τρίτη περίοδο του Άρη σε ένα ακόμη παιχνίδι, ανέφερε: «Πιστεύω ότι όλοι μας επαναπαυτήκαμε επειδή ήμασταν σε καλή μέρα. Δε ξέρω αν αυτό συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό ξεκινάει από τη χαλάρωση στην άμυνα. Αφού δεχτήκαμε κάποια εύκολα καλάθια, δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στην επίθεση και αυτό βοηθούσε τους αντιπάλους. Χάναμε την αυτοπεποίθηση, αφού βλέπαμε ότι μας πλησιάζουν. Έτσι, τους δώσαμε το δικαίωμα να μας πλησιάσουν».

Για τη σημασία της νίκης, επεσήμανε: «Φαίνεται ότι πετύχαμε το δεύτερο στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή. Ο πρώτος ήταν να μην μπλεχτούμε σε οποιοδήποτε σενάριο υποβιβασμού, ο δεύτερος να μπούμε στα πλέι οφ και τρίτος η εξάδα. Την εξάδα μάλλον τη χάσαμε στην Καλλιθέα απόν τον Ίκαρο. Εκεί δεν παίξαμε καλά και χάσαμε άνετα. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους και κυνηγούσαμε σε όλο το παιχνίδι. Πάντως, ακόμα υπάρχουν ελπίδες και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους».

Για τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Αγγέλου, σχολίασε: «Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Έχει πολύ καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες και βοηθάει πολύ την ομάδα. Έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα».

Για το ματς με το Περιστέρι, το οποίο «καίγεται» για την νίκη, είπε: «Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου. Η εικόνα της ομάδας τους είναι καλύτερη από το χειμώνα και μετά. Προσπαθούν και δε θα αφήσουν κανένα ματς στην τύχη. Έχουν και αξιόλογη έδρα και θα τα δώσουν όλα».

 

To Top