Σαρικόπουλος: «Ο Άρης και το εξωτερικό»

Μετά από δυο χρόνια παρουσίας στον Αρη, ο Ζήσης Σαρικόπουλος βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι αποφάσεων για την καριέρα του.

Ο 24χρονος σέντερ μίλησε στο «Goal» για το μέλλον του, τον Άρη και τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

«Το συμβόλαιό μου έχει τελειώσει, συζήτησα με την ΚΑΕ Αρης, μου είπαν πως με θέλουν και θα ξαναμιλήσουμε. Αυτό που βασικά περιμένω είναι να μάθω είναι τι θα γίνει με το θέμα του προπονητή. Για μένα αυτό είναι το “Α” και το “Ω”. Από την άλλη δεν σας κρύβω ότι με ενδιαφέρει πολύ η προοπτική να παίξω στο εξωτερικό. Μόλις τελειώσουν με το καλό όλα τα πρωταθλήματα έξω ίσως να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα. Δεν βιάζομαι ούτε αγχώνομαι για το μέλλον» δηλώνει.

Οσο για τη χρονιά που έφυγε: «Η γεύση που έμεινε σε όλους ήταν πικρή γιατί καλώς ή κακώς αυτό που μένει είναι η τελευταία εικόνα κι αυτή η εικόνα με την εμφάνισή μας και ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό δεν ήταν καλή. Ηταν μια ήττα που πόνεσε γιατί χάσαμε την 6η θέση για την οποία παλέψαμε έχοντας κάνει προηγουμένως 4 συνεχόμενες νίκες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και με βάση το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τη χρονιά πετυχημένη. Πιστεύω πάντως πως η 7η θέση που τελικά κατακτήσαμε δεν αντικατοπτρίζει ούτε τη δυναμικότητά μας ούτε την προσπάθεια της ομάδας».

Για τον ίδιο παραδέχεται: «Ατομικά ήταν μια χρονιά με μεταπτώσεις. Προερχόμουν από χειρουργείο καθώς το καλοκαίρι έκανα αρθροσκόπηση στο δεξί γόνατο. Ο χρόνος αποκατάστασης για έναν ψηλό παίκτη όπως ίσως θα γνωρίζετε είναι μεγαλύτερος από ό,τι για έναν κοντό. Οταν άρχισα να βρίσκω ρυθμό να παίζω και να βοηθάω την ομάδα, δυστυχώς έφυγε ο κ. Αγγέλου. Στην πορεία αντιμετώπισα πρόβλημα με τη γάμπα μου, έμεινα έξω για ένα διάστημα, όταν επανήλθα ο κ. Μίνιτς δεν είχε καθαρή εικόνα για μένα, έπρεπε να παλέψω για τη θέση μου. Ξέρω ότι θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερα στον Αρη».

«Ηταν μια περίεργη χρονιά»

Οι αλλαγές που έγιναν μέσα στη χρονιά ως έναν βαθμό επηρέασαν την ομάδα όπως δήλωσε ο Ζήσης Σαρικόπουλος: «Ηταν μια περίεργη χρονιά, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες ουσιαστικές αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές. Δημιουργήσαμε ένα καλό σύνολο, υπήρχε χημεία μεταξύ μας ωστόσο είχαμε αλλαγές μέσα στη σεζόν, την αποχώρηση του προπονητή, την παρουσία του κ. Μουρατίδη για κάποια ματς και στη συνέχεια την έλευση νέου προπονητή… Επίσης είχαμε την αποχώρηση του βασικού μας πόιντ γκάρντ. Ολα αυτά σίγουρα επηρεάζουν».

«Η έλλειψη πείρας»

Στην έλλειψη πείρας αποδίδει ο Σαρικόπουλος κάποιες ήττες του Αρη: «Χάσαμε πολλά ματς στον πόντο, στο τελευταίο σουτ, στην παράταση. Σημαντικό ρόλο σε αυτό ίσως να έπαιξε η έλλειψη πείρας. Το θετικό για την ομάδα είναι πως μέσου αυτού του ελληνικού μοντέλου αναδείχθηκαν παιδιά που δεν είχαν στο παρελθόν χρόνο συμμετοχής και έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν».

To Top