ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σαρικόπουλος: «Σημαντικός ο ρόλος του Παλέ, η νίκη θα κριθεί στην κατάθεση ψυχής»

Ο καλαθοσφαιριστής του Πανιωνίου, Ζήσης Σαρικόπουλος και πρώην παίκτης του Άρη αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα στις δυο ομάδες, αλλά και στη μάχη της παραμονής στην Α1 κατηγορία.

Οι ημιτελικοί του Champions League παίζουν στο Stoiximan.gr με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την περίοδο της διακοπής που υπήρξε ανέφερε:

Όταν φτάνεις σε ένα σημείο που παλεύεις για την σωτηρία και θέλεις να χτυπήσεις το παιχνίδι είναι το χειρότερο το να είσαι στην αναμονή, είχαμε και κάποιες αλλαγές αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια για εμάς να αφήσουμε άλλα παιχνίδια να περάσουν έτσι.

Για το ποιος έχει το προβάδισμα στο παιχνίδι του Σαββάτου:

Το παιχνίδι έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, πρώτη είναι το παλέ, το παλέ είναι ένας παράγοντας από μόνος του για την ώθηση που δίνει, από εκεί και πέρα ο Άρης έχει ένα ρόστερ με κάποιους από τους πιο ποιοτικούς Έλληνες στην κατηγορία, αλλά αυτά τα παιχνίδια θεωρώ ότι δεν κρίνονται στην τακτική αλλά στο ποιος θα κάνει μεγαλύτερη κατάθεση ψυχής.

Για το τι περιθώρια έχει ο Πανιώνιος σε περίπτωση που ηττηθεί στο Αλεξάνδρειο:

Δυστυχώς για εμάς θα θέλουμε συνδυασμούς αποτελεσμάτων και θα πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία που δεν μας αρέσει, αυτό που θέλουμε να κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια είναι να κοιτάξουμε τα του οίκου μας.

Για τις αλλαγές που έγιναν στον Πανιώνιο κατά την περίοδο της διακοπής:

Εμείς είμαστε επαγγελματίες πρώτον, μιλώντας για τους παίκτες, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να μείνουμε προσηωμένοι στον στόχο μας, ότι ακούγεται, ότι φημολογείται πρέπει να μην επηρεάσει στους παίκτες.

Ο κόουτς Ζιάγκος ανέτρεψε όλα τα πράγματα στον Πανιώνιο, μας έδωσε έναν χαρακτήρα και ταυτότητα, είχαμε αρχίσει να βρίσκουμε χημεία, από εκεί και πέρα με τον κόουτς Αλεξανδρή έχω συνεργαστεί ξανά στον Άρη, προτού έρθει ήξερε τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες και την πίεση, βοήθησε την ομάδα να μείνει όσο το δυνατόν ανεπηρέαστη, γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάζεις προπονητή με 12 μέρες να μένουν για την σεζόν.

Για την ανακοίνωση των παικτών υπέρ του κ.Ζιάγκου:

Ο κόουτς Ζιάγκος μας βοήθησε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, με αυτόν τον κόουτς ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας και κάναμε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο ήταν περίεργο για όλα τα παιδιά που συνέβη αυτή η αλλαγή.

Αλλά επειδή είμαστε επαγγελματίες, προχωράμε και πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας.

Δεν είναι τώρα όλα για λόγια, η μόνη ανακοίνωση ήταν αυτή για να πούμε σαν παίκτες το τι αισθανόμαστε γιατί ούτε σαν αθλητές μπορούν να μας αγγίζουν τα πολιτικά, από εκεί και πέρα ο κόουτς ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου:

Έχω συνεργαστεί μαζί του σε δυο ομάδες, ξέρει τις δυσκολίες που έχει ένα κλαμπ όπως ο Άρης, γνωρίζει το ρόστερ, είχε πολλούς παίκτες από αυτούς και στο παρελθόν και τους βοήθησε, από εκεί και πέρα και ο Άρης είναι ένας σύλλογος με ιδιαιτερότητες, πόσο μάλλον φέτος.

Για εμένα το πολύ σημαντικό είναι ότι έχει έναν πολύ σημαντικό κορμό που -πλην της φυγής του Παναγιώτη Βασιλόπουλου- έχει καταφέρει να διατηρήσει.

Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει  να κάνουν, και είναι πολύ σημαντικό ότι γνωρίζονται με τον κόουτς.

Για το εάν οι Έλληνες παίκτες είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά:

Νομίζω ότι δεν ισχύει μόνο για τους Έλληνες, την διαφορά σε κάθε πρωτάθλημα κάνουν οι γηγενείς, από εκεί ξεκινάνε όλα, το να έχεις καλούς Έλληνες παίκτες είναι πάρα πολύ σημαντικό, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι γιατί γνωρίζουν για το κάθε κλαμπ, τον κάθε σύλλογο, το πως καλούμαστε και εμείς να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις, το πως πρέπει να βοηθάμε τους ξένους και τους Αμερικάνους, όπως έχουν γίνει τα πράγματα καλώς η κακώς -καλώς για εμένα- έχουμε πολλές αρμοδιότητες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι θεωρώ ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το να έχει Ελληνικό κορμό, γιατί υπάρχουν αυτοματισμοί καλύτεροι, υπάρχει καλύτερη επικοινωνία, όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους.

To Top