ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σαριόγλου: «Ούτε οι παίκτες του Παναθηναϊκού πίστευαν αυτό που έβλεπαν με τον κόσμο του Άρη»

Σε (ακόμη) μία απολαυστική συζήτηση με τον Αντώνη Σαριόγλου στον αέρα μίλησε για τον τελικό κυπέλλου του 2010, την πορεία και τα βήματα του φετινού Άρη, για το «στοίχημα» του Σάββα Παντελίδη αλλά και για τον Ματέο Γκαρσία.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο «Yellow Radio 92.8»:

Για τον Σαλάχ:

Μια χαρά τον βλέπω. Μακάρι τώρα να το σηκώσουν για να χαρεί κιόλας. Τον καιρό που ήμασταν τουλάχιστον (στην εθνική Αιγύπτου) είχε τα μυαλά στο κεφάλι του, ήταν συνεσταλμένος, ταπεινός, δουλευταράς, όπως και συνεχίζει να είναι. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς αυτήν την «υπερλατρεία». Έχει αλλάξει λίγο. Είναι ένα «αστέρι» πλέον στην κορυφαία πεντάδα του κόσμου. Ίσως φαίνεται και στο αγωνιστικό του προφίλ φέτος. Ακόμα και στις δηλώσεις φαίνεται. Ανοίγει μέτωπα και με τον δικό του το λαό. Κατηγορεί ποιους; Τη θρησκεία, τη νοοτροπία; Κι έχει μπει σε ένα μονοπάτι που οι δηλώσεις του κρύβουν μια επιθετικότητα. Μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια, στα οποία μετά όσο παίζεις και το υποστηρίζεις κανείς δεν θα το μελετήσει. Όταν όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν και ιδιαίτερα καλά κατευθείαν έρχονται οι αιχμές. Ελπίζω να μείνει στα αγωνιστικά γιατί και φέτος έχει καλή χρονιά. Ελπίζω να συνεχίσει όπως ξέρει και να αφήσει τα άλλα παρά πέρα. Ο ίδιος αναγνωρίζει πως παίζει ρόλο για αυτόν η διαχείριση που είχε στην εθνική από τον Κούπερ. Το έχει πει πολλές φορές και σε συνεντεύξεις του.

Για το όταν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, στον τελικό του 2010:

Εγώ θυμάμαι έναν… «χείμαρρο» 500 χιλιομέτρων να ξεκινάει από Θεσσαλονίκη, γιατί ήταν πράγματα που βλέπαμε από το ξενοδοχείο. Βλέπαμε εικόνες από τα ελικόπτερα, χιλιόμετρα κιτρινόμαυρης πορείας. Εικόνες χαραγμένες, όχι μόνο στο μυαλό το δικό μας, αλλά και στη μνήμη ανθρώπων που εκείνη την μέρα φορούσαν πράσινα! Βγήκα από τη φυσούνα με μερικούς από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και λέγανε: «εντάξει αυτό το πράγμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε». Καθόμασταν και τα συζητούσαμε, ήταν εκπληκτικές εικόνες. Το βλέμμα μας ήταν στραμμένο στο δικό μας πέταλο παρά των αντιπάλων! Ο μεγάλος πυρήνας ήταν η Θεσσαλονίκη αλλά θυμάμαι είχαν γίνει εκδρομές και από την Πάτρα, από νησιά. Είχα δεχθεί άπειρα τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ήθελαν να βρουν εισιτήρια. Δεν τους ενδιέφερε καν η τιμή, απλά με παρακαλούσαν να βρω εισιτήρια. Με παίρναν από Κοζάνη, από Θεσσαλονίκη αλλά ακόμα και φίλοι μου από το στρατό για ένα εισιτήριο.

Για το αν κουβαλάνε το παράπονο ότι δεν πήρανε το κύπελλο:

Δεν πιστεύω πως υπάρχει μέλος της τότε ομάδας που να μη τον στοιχειώνει το γεγονός ότι δεν πήραμε το κύπελλο. Πρόσφατα μιλήσαμε με τον Νασούτι που ήταν από τους πρωταγωνιστές σε μια φάση και μιλούσαμε για αυτό. Με όποιον και να μιλήσω από εκείνη την ομάδα, Έλληνα ή ξένο, αυτό το πράγμα λέμε συνέχεια. Δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε. Θα είχαν αλλάξει πολλά τότε. Αυτό βέβαια ίσως να σου δίνει δύναμη. Παρά τα δύσκολα, βλέπεις ότι ο Σύλλογος δυναμώνει, γιγαντώνεται και ίσως να είναι στο DNA του Άρη. Χρειάζονται οι τίτλοι και πιστεύω θα έρθουν.

Για την αντικειμενική σκοπιά στον φετινό Άρη:

Με ενθουσίασε το αγωνιστικό. Υπάρχει σωστό πλάνο. Εγώ βλέπω ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Από την πρώτη χρονιά οι κινήσεις ήταν εύστοχες. Οι ποδοσφαιριστές τα δίνουν όλα για την ομάδα και αυτό φαίνεται. Αντικειμενικά υπάρχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Δεν το λέω βάσει με το τι υποστηρίζω. Το ρόστερ δίνει ώθηση στην ομάδα. Το δυνατό ρόστερ αναγκάζει το γήπεδο να μεγαλώσει, τον κόσμο να έρθει κλπ. Το αγωνιστικό πρέπει να είναι ο πρωτεργάτης.

Επίσης τόνισε:

Για να φτάσεις στο στόχο πρέπει να χτίσεις θεμέλια. Να χτίσεις βάσεις και σιγά σιγά να ανέβεις σκαλοπάτια. Αν αρχίσουμε πάλι το μετέωρο βήμα.. Καλό είναι να μαθαίνουμε από αυτά που έχουμε πάθει για να μη τα βιώσουμε ξανά. Η φανέλα είναι ο κόσμος. Εμείς που τη φοράμε είτε σαν υπάλληλοι, είτε οτιδήποτε, είμαστε απλά περαστικοί. Αυτήν την φανέλα την αντιπροσωπεύει ο κόσμος.

Για το στοίχημα του Παντελίδη που κέρδισε:

Μπορεί φέτος ο κόσμος του Άρη να μείνει με τα θετικά της χρονιάς. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τώρα έγιναν πολλά. Αλλά το πρόσημο είναι θετικό. Θεωρώ πως πρέπει να μείνουμε στα θετικά και να τα διατηρήσουμε. Η ομάδα εξ αρχής είχε ένα πολύ καλό ρόστερ και μπήκε δυναμικά. Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα αλλά το πρόσημο είναι θετικό. Δούλεψαν πολύ σωστά και οι δύο προπονητές και ο Πάκο Ερέρα και ο Σάββας Παντελίδης. Ο κύριος Παντελίδης γνωρίζει την ομάδα του, θα την έχει στην προετοιμασία και πιστεύω του χρόνου θα τα πάμε ακόμα καλύτερα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που ήρθαν «έπιασαν». Υπάρχει η βάση για να κρατήσεις κορμό και να κάνεις μερικές προσθήκες.

Για το κύπελλο φέτος:

Φταίει η απραξία τόσων χρόνων. Μπορεί ολόκληρος ο αγωνιστικός οργανισμός να μην μπόρεσε να διαχειριστεί αυτό που ήθελε η ομάδα. Σίγουρα βιαστήκαμε. Βιαστικά διώξαμε και τον προπονητή. Όπως αδικήθηκε και ο Πάκο Ερέρα, έτσι αδικήθηκε και ο Σάββας Παντελίδης από τον οποίον ζητήθηκαν πολλά σε λάθος χρόνο. Ήταν θέμα χρόνου να περάσει τη δική του ταυτότητα στην ομάδα και να βρεθεί εδώ που είναι τώρα.

Για το αν γνωρίζει τους λάτιν ποδοσφαιριστές του Άρη:

Ναι, με κάποια παιδιά έχουμε γνωριστεί μέσω WhatsApp, μέσω Viber. Έχω μιλήσει με τον Ματέο, τον Γκάμα, τον οποίο γνωρίζω γιατί έχουμε βγει κι έξω. Με κάποια παιδιά έχω επαφές.

Για τον Ματέο Γκαρσία:

Το ποδόσφαιρο πλέον είναι εμπόριο, είναι μάρκετινγκ. Θεωρώ πως από τη στιγμή που του ήρθε τόσο καλά η χρονιά, ίσως είναι το κατάλληλο timing και για τον ίδιο και για την Λας Πάλμας, να παραμείνει ο ποδοσφαιριστής και να συνεχίσει να κοιτάζει αναφορικά. Έτσι όπως πάει αυτό το παιδί, με τα μυαλά που «κουβαλάει» και αυτά που έχει δείξει, θεωρώ πως θα αρχίσει να ανεβάζει τις μετοχές του. Είναι προς όφελος όλων να παραμείνει στον Άρη. Για έναν ποδοσφαιριστή παίζουν πολλά ρόλο. Ακόμα και η πόλη. Πώς θα εγκλιματιστεί. Η ομάδα, ο κόσμος, τα πάντα. Είναι όλα θέμα timing και πιστεύω το καλύτερο για τον Ματέο είναι να μείνει στον Άρη.

To Top