Σαρρής: “Αδειοδότηση βάσει των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ”

Η περίοδος των αδειοδοτήσεων πλησιάζει και μη ΕΠΟ διοργάνωσε χθες σεμινάριο για της ομάδες της Super League.

Ο Γιώργος Σαρρής κατά την ομιλία του ύψωσε ασπίδα τόσο στο τμήμα αδειοδότησης της Ομοσπονδίας όσο και στις αρμόδιες επιτροπές που εξετάζουν τους φακέλους και παίρνουν τις αποφάσεις.

«Η ΕΠΟ και συγκεκριμένα το εξειδικευμένο τμήμα της, η Διεύθυνση Αδειοδότησης, εφαρμόζει πιστά και κατά γράμμα, χωρίς καμία παρέκκλιση, τον κανονισμό της UEFA, εξετάζοντας τα στοιχεία που οι ίδιες οι ΠΑΕ καταθέτουν. Αυτά τα στοιχεία υπόκεινται στην αξιολόγηση που οι κανονισμοί επιβάλουν και επίσης τεκμηριώνονται όπως ακριβώς οι κανονισμοί προβλέπουν» είπε.

«Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στις επιτροπές. «Η διεύθυνση αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν χορηγεί άδειες. Κάνει εισηγήσεις. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από ανεξάρτητες επιτροπές, στις οποίες κανείς δεν μπορεί να παρέμβει. Και επ’ ευκαιρία, από αυτό το βήμα, κρίνω σκόπιμο να συγχαρώ τη διεύθυνση αδειοδότησης για το αποτέλεσμα της απολύτως αντικειμενικής δουλειά της, που έχει αναγνωριστεί από την UEFA και έχει πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους φορείς, από τους οποίους ελέγχεται».

Δημητρίου: «Οι ποινές διαιωνίζουν το πρόβλημα

Ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου τόνισε οι ΠΑΕ έχουν διορία μέχρι τις 31/03 για να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες εκκρεμότητές τους, αλλά και να έχουν ρυθμίσει κάποιες πιθανές μετακυλούμενες οφειλές, που θα πρέπει να λήγουν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Πρόσθεσε ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή εξετάζει την απόφαση της πρωτοβάθμιας και δεν επιτρέπεται η παράθεση νέων στοιχείων από τις ΠΑΕ και ότι οι επιτροπές της ΕΠΟ είναι «ανεξάρτητες» και δεν παίζει ρόλο η εισήγηση της ΕΠΟ.

«Εκεί που θα μπορούσα να ελεγχθώ εγώ θα ήταν σε περίπτωση που έδινα άδειες αλά καρτ. Για τις οποίες μπορεί να μην δικαιωθώ από την UEFA, η οποία επεμβαίνει σε περίπτωση που κάποια ομάδα προσφύγει στο δευτεροβάθμιο όργανο» συμπλήρωσε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην Super League σημειώνοντας ότι οι ποινές στις ομάδες από τις Λίγκες, δεν τις βοηθάνε καθόλου και διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Από το σεμινάριο απουσίαζαν οι ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Πανθρακικός, Παναιτωλικός.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top