Σαρρής: «Απειλές και σε Ντάλας»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής μίλησε στη ΝΕΡΙΤ για το περιστατικό με Ζωγράφο πριν τη σέντρα του ματς με τα Φερόε και αποκάλυψε πως ο Σκωτσέζος αρχιδιαιτητής, Χιού Ντάλας έχει δεχθεί απειλές και έχει προβληματιστεί για το αν θα συνεχίσει στην Ελλάδα.

“Αυτή ήταν η πέμπτη απόπειρα ανθρωποκτονίας το τελευταίο διάστημα. Τα χτυπήματα στον κύριο Ζωγράφο ήταν πάρα πολλά και σοβαρά. Ήταν μονόδρομος για την ΕΠΟ αυτή η απόφαση.Δεν μας ζήτησαν οι διαιτητές να το πράξουμε. Δεν πάει άλλο, έφτασε η στιγμή όλοι οι αρμόδιοι να λάβουμε μέτρα για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Για να μην θρηνήσουμε νεκρούς”, σημείωσε αρχικά, συνεχίζοντας:

“Όταν στοχοποιούνται κάποιοι μέσα από δηλώσεις παραγώντων, κανάλια και εφημερίδες, μοιραία θα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Οι ίδιοι που επενδύουν στο ποδόσφαιρο πρέπει να το δουν στην πραγματική του διάσταση και όχι όπως το βλέπουμε στην Ελλάδα”.

Παράλληλα αποκάλυψε πως “είδα πριν από λίγο τον Χιου Ντάλας, είναι θορυβημένος. Έχει δεχθεί και αυτός απειλές. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αν θα συνεχίσει”.

Τέλος επανέλαβε ότι “έφτασε η στιγμή να καθίσουμε όλοι σοβαρά και να φτιάξουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ποδοσφαίρου για να μην θρηνήσουμε θύματα¨.

«Η πιο σοβαρή επίθεση»

Με δήλωσή του στον ΟΤΕ TV λίγη ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα της Ελλάδας με τα Νησιά Φερόε, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, χαρακτήρισε την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο ως «την πιο σοβαρή» που έχουν δεχθεί άνθρωποι του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Εξήγησε την απόφαση της Ομοσπονδίας για να μην ορίζει διαιτητές από εδώ και πέρα, προκαλώντας την επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων και κάλεσε την πολιτεία και τους παράγοντες να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Αναλυτικά η δήλωση: «Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα από χθες. Είναι η τέταρτη ή πέμπτη επίθεση που δέχονται άνθρωποι του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη θεωρώ την πιο σοβαρή γιατί ήταν δολοφονική θα έλεγα. Ο κ. Ζωγράφος έχει κάταγμα στο κρανίο, έχει σπάσιμο στα χέρια. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι ως Ομοσπονδία να προφυλάξουμε το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, γιατί όπως βαδίζουμε σε λίγο θα θρηνούμε θύματα. Πήραμε την απόφαση ότι πλέον δε θα ξαναορίζουμε διαιτητές.

Ας αναλάβει και η πολιτεία την ευθύνη που της αναλογεί, γιατί όλες αυτές οι καταγγελίες που έχουν γίνει για επιθέσεις κα απειλές που δεχόμαστε όλοι μέχρι στιγμής δεν έχει εξιχνιαστεί κάτι και δεν υπάρχει προστασία από πουθενά.

Ας αναλογιστούν και οι παράγοντες τις ευθύνες που τους αναλογούν και αν θέλουν πραγματικό ποδόσφαιρο ή ο,τιδήποτε άλλο».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top