Σαρρής: “Τι έγινε με Σάντος, τι περιμένουμε με Ρανιέρι”

Κουβέντα χωρίς λόγο έγινε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Σαρρής για την επιλογή του Φερνάντο Σάντος να ταξιδέψει απευθείας για την Πορτογαλία αντί να έρθει στην Ελλάδα. 

«Δεν πιστεύω ότι έκανε το μέγα σφάλμα. Επίσης, ο Χολέμπας και ο Μήτρογλου έμειναν στη Γερμανία, ο Μανιάτης έμεινε στη Βραζιλία, προσκεκλημένος του Σαλίνο. Δεν έχει γίνει κάτι φοβερό», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Μάλιστα, ο κ. Σαρρής ευχαρίστησε δημοσίως για ακόμη μία φορά τον Πορτογάλο προπονητή για την προσφορά του στη «γαλανόλευκη», αφού εκτός από την Ανδρών, ήταν από τους βασικούς συντελεστές για την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής.

Τι είπε για την επόμενη μέρα και τον Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα στις 25 Ιουλίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σαρρής στον Novasports.gr
Για το τι ακριβώς έχει γίνει με τον Φερνάντο Σάντος και την ιστορία με τα εισιτήρια:

«Υπήρξε μεγάλη κουβέντα και δεν υπήρχε λόγος. Πάντα οι συνεργάτες του κ. Σάντος συνήθιζαν να κανονίζουν σε συνεργασία με την ταξιδιωτική εταιρεία τα εισιτήρια και του προπονητή. Έτσι είχαν κανονίσει να βγουν εισιτήρια μετά τον αγώνα με την Ακτή να γυρίσει ο κ. Σάντος με τους δύο συνεργάτες του στην Πορτογαλία. Ευτυχώς, νικήσαμε την Ακτή και τα εισιτήρια ακυρώθηκαν. Ο κ. Ρικάρντο έκανε το ίδιο και για το επόμενο ματς. Αυτό από ό,τι έμαθα εγώ, ο κ. Σάντος το έμαθε δύο ώρες πριν τον αγώνα και δεν είπε τίποτα σε κανέναν και επειδή έγιναν διάφορα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εγώ και ο κ. Φύσσας του είπαμε να μείνουν και να έρθουν μαζί μας στην Ελλάδα, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Δεν πιστεύω ότι έκανε το μέγα σφάλμα. Επίσης, ο Χολέμπας και ο Μήτρογλου έμειναν στη Γερμανία, ο Μανιάτης έμεινε στη Βραζιλία, προσκεκλημένος του Σαλίνο. Δεν έχει γίνει κάτι φοβερό».

Για την επόμενη μέρα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίστηκε

«Έχουμε υπογράψει ένα προσύμφωνο και τα οριστικά συμβόλαια θα υπογραφούν στις 25 Ιουλίου και θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση. Μιλήσαμε με αρκετούς προπονητές, πάνω από δέκα. Όταν πληροφορήθηκα ότι φεύγει από τη Μονακό, επικοινώνησα μέσω ενός φίλου ο ίδιος μαζί του. Πήγα στην Ιταλία και ενθουσιάστηκε που μίλησα στη μητρική του γλώσσα για περίπου δύο ώρες. Μετά από μερικές ημέρες ανταλλάξαμε κάποια mail και υπογράψαμε ένα προσύμφωνο και μας απάντησε ότι θα υπογράψουμε μετά τις 25 Ιουλίου, κάτι που είναι τελείως τυπικό. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην ισχύσουν τα όσσα έχουμε συμφωνήσει. Η τελευταία μας επικοινωνία ήταν μετά το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού».

Για τα μπόνους που αυξάνουν τις αποδοχές του:

«Του κάναμε την ίδια ακριβώς πρόταση με τον κ. Σάντος, όπως και τα πριμ που δίναμε σε εκείνον. Μου έστειλε mail με τις απαιτήσεις του, ακόμα και αν περάσουμε αήττητοι στον όμιλό μας».

Για το αν ο κ. Σάντος να μετάνιωσε για την απόφασή του:

«Δεν υπήρξε καμία τέτοια στιγμή. Περιμέναμε ένα χρόνο τον κ. Σάντος και περισσότερο. Από εκεί και πέρα, έπρεπε να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που απαντήσει αρνητικά. Περιμέναμε μέχρι τον Απρίλιο και αν συζητούσαμε τώρα, δεν θα ήταν σωστό. Τον έχουμε ευχαριστήσει για το έργο που έχει κάνει όχι μόνο στην Ανδρών, αλλά και στις υποδομές της Ομοσπονδίας».

To Top