Σασουόλο – Μίλαν 1-2: Πρώτη, αήττητη και με ευρωπαϊκό ρεκόρ (videos)

Με γκολ – αστραπή του Ραφαέλ Λεάο (σε χρόνο – ρεκόρ στην ιστορία ΟΛΩΝ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων πρώτης κατηγορίας), η Μίλαν επέστρεψε στις νίκες (2-1 στην έδρα της Σασουόλο) και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +1 από την συμπολίτισσα Ίντερ.

No Ibra… yes party για την Μίλαν, έστω και μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες – θρίλερ. Η απολαυστική ομάδα του Στέφανο Πιόλι πέρασε και από την έδρα της πολύ επικίνδυνης Σασουόλο (2-1) και παρέμεινε για ακόμα μια αγωνιστική στην κορυφή της Serie A, στο +1 από την συμπολίτισσα Ίντερ.

Και πως να μην τα καταφέρει, όταν στα ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος της ιστορίας της, του απόλυτου σερί σκοραρίσματος της Serie A με γκολ σε 33 διαδοχικά ματς και του μεγαλύτερου αήττητου σερί της στο πρωτάθλημα από το 1993 (25 διαδοχικά παιχνίδια), πρόσθεσε ένα… ευρωπαϊκό ρεκόρ;

Ο Ραφαέλ Λεάο, με γκολ στα 6.7 δευτερόλεπτα (αρχικά είχε μετρηθεί στα 6.2), σημείωσε το πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία ΟΛΩΝ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων πρώτης κατηγορίας (!), δείχνοντας από πολύ νωρίς τις προθέσεις των Ροσονέρι.

Το τέρμα του Πορτογάλου, ύστερα από ασίστ του Χακάν Τσαλχάνογλου και… ύπνωση της αντίπαλης άμυνας, απλοποίησε το έργο των Μιλανέζων, οι οποίοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (9′) με δημιουργό τον Λεάο και σκόρερ τον Τσαλχάνογλου, το οποίο όμως ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Άλεξ Σαλεμέκερς.

Ο Βέλγος δεξιός μπακ – χαφ, παίκτης αποκάλυψη της σεζόν, «ρέφαρε» στο 26′, όταν ο Τεό Ερναντές έκανε μια απίστευτη κούρσα 60 μέτρων και του σέρβιρε έτοιμο το 0-2.

Η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου (μπήκε ως αλλαγή μετά την ανάπαυλα), είχε τις δικές της ευκαιρίες για να μπει στο ματς, αλλά ήταν αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια, προς… τέρψιν βεβαίως της Μίλαν.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο τερματοφύλακες και η εκατέρωθεν αστοχία κράτησαν το σκορ στα επίπεδα του 0-2, μέχρι το 89ο λεπτό, όταν ο Ντομένικο Μπεράρντι, με εκτέλεση φάουλ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Σασουόλο έπεσε από την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, στην κορυφή της οποίας παραμένει η νεανική Μίλαν, ο μέσος όρος ηλικίας στην ενδεκάδα της οποίας ήταν 22 χρόνια και 313 ημέρες. Η δεύτερη, δηλαδή, νεαρότερη ενδεκάδα στην Serie A από τότε που κρατιούνται τα σχετικά στατιστικά (2004-05). Η νεαρότερη; Και πάλι αυτή της Μίλαν φέτος, στο ματς με την Σπέτσια τον Οκτώβριο (22 ετών και 287 ημερών)! Τόπο στα νιάτα!

Σασουόλο (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Κονσίλι – Τολιάν (61′ Μουλντούρ), Μάρλον, Φεράρι, Ροζέριο (46′ Κυριακόπουλος) – Μπουραμπιά – Μπεράρντι, Λοπές, Τραορέ (86′ Ομπιάνγκ), Τζούριτσιτς (57′ Μπογκά) – Ντεφρέλ (46′ Καπούτο).

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα – Καλάμπρια, Καλουλού, Ρομανιόλι, Ερναντές – Τονάλι (46′ Κρούνιτς), Κεσιέ – Σαλεμέκερς (79′ Σάμου Καστιγιέχο), Μπραΐμ Ντίαθ (57′ Χάουγκε), Τσαλχάνογλου (86′ Μαλντίνι) – Λεάο.

To Top