Σεισμός στη Φλώρινα: Υπομονή συνιστούν οι ειδικοί – Βίντεο από την ώρα του σεισμού – Κλειστά τα σχολεία (videos)

Σχετικά καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ως προς την εξέλιξη του σεισμού λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Κυριακής μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Φλώρινα.

«Πάει καλά. Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ένα με δύο 24ωρα ακόμη», δήλωσε ο κ. Λέκκας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σεισμός στη Φλώρινα: Υπομονή συνιστά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Η περιοχή δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν, όπως πρόσθεσε ο κ. Λέκκας, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο σεισμός προήλθε από ένα ρήγμα στις παρυφές της πεδιάδας της Φλώρινας.

Σεισμός στη Φλώρινα: Υπομονή συνιστά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Από τη δόνηση προκλήθηκαν μερικές ζημιές σε παλαιότερα κυρίως κτίρια στην πόλη της δυτικής Μακεδονίας, χωρίς να έχουν προς το παρόν αναφερθεί τραυματισμοί.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας τουλάχισοτν για τη Δευτέρα.

Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή σε όλα τα νότια Βαλκάνια, από την Αλβανία ως τη Βουλγαρία, ακόμη και στο Κοσσυφοπέδιο, απ’ όπου και το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Είχε τουλάχιστον 100 χρόνια να ενεργοποιηθεί» το ρήγμα, είπε ο Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το σεισμό. Έκανε λόγο για 14 δονήσεις που ακολούθησαν στην πρώτη των 5,3 Ρίχτερ, εκτιμώντας εμπειρικά ότι μάλλον είναι ο κύριος σεισμός.

To Top