ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σελές: “Η ζωή με πήγε στον Άρη, έμαθα τα περισσότερα από τον σπουδαίο Κίκε Ερνάντεθ”

Ο Ρούμπεν Σελές ανέλαβε εδώ και δέκα μέρες την τεχνική ηγεσία της Σαουθάμπτον, η οποία δίνει μάχη για την παραμονή της στην Premier League. Ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν στον Άρη, ως γυμναστής και ως βοηθός προπονητή τόνισε σε συνέντευξή του στην αγγλική έκδοση του Skysports, πως οι “κίτρινοι” ήταν ένα μεγάλο σχολείο γι’ αυτόν, σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του, προσθέτοντας πως έμαθε πολλά από τη θητεία του δίπλα στον συμπατριώτη του, Κίκε Ερνάντεθ.

Ο Σελές βγήκε για πρώτη φορά από τα σύνορα της Ισπανίας για να δουλέψει σε επαγγελματικό επίπεδο στον Άρη, και παρά τις δυσκολίες, που αντιμετώπισε, δεν μετάνιωσε ποτέ για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα, γιατί η παρουσία του στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον βοήθησε να εξελιχθεί. “Ήξερα ότι έπρεπε να αρχίσω να “χτίζω” σχέσεις. Μια μέρα, μού παρουσιάστηκε η ευκαιρία να γίνω μέλος μιας επαγγελματικής ομάδας. Η ζωή με πήγε στην Ελλάδα και στον Άρη Θεσσαλονίκης, το 2008, ως προπονητή φυσικής κατάστασης. Δεν ήταν απλό, εξαιτίας της προσωπικής μου ζωής.

Η κοπέλα μου τότε, που τώρα είναι η γυναίκα μου, ήταν έγκυος. Δεν ήταν ποτέ τόσο απλό να πάω και να το κάνω, αλλά κάθε βήμα, που έκανα οδηγούσε στο επόμενο”, επεσήμανε ο Σελές, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Κίκε Ερνάντεθ, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Άρη. “Έμαθα τα περισσότερα, αυτόν τον έναν χρόνο, στην Ελλάδα, -καθώς ήταν η πρώτη μου φορά σε ένα επαγγελματικό ποδοσφαιρικό κλαμπ-, από έναν σπουδαίο προπονητή, τον Κίκε Ερνάντεθ.

Μου δίδαξε πολλά για το πώς να συμπεριφέρομαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πώς να συμπεριφέρομαι στις επαφές με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πώς να βάζω υψηλά στάνταρντ, όπου κι αν έχω πάει”.

Καταλήγοντας ο 39χρονος προπονητής, υποστήριξε: “Ήταν ένα δύσκολο περιβάλλον, – μιλάμε για πριν από 15 χρόνια – αλλά έδειξε ότι δεν ήμουν ένας άνθρωπος, που θα ήμουν απλά χαρούμενος, νιώθοντας άνετα και μένοντας στη γενέτειρά μου. Έδειξα πως ήμουν πρόθυμος να μετακινηθώ μακριά από την πατρίδα μου, αναζητώντας ευκαιρίες”.

To Top