Σεμερτζίδης: “Στον Άρη είχαν προταθεί και ο Παπασταθόπουλος και ο Παπαδόπουλος!”

Ο Γιώργος Σεμερτζίδης μετά από χρόνια δεν θα είναι υπεύθυνος των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Άρη. Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους για την απομάκρυνσή του από την ομάδα, ενώ αποκάλυψε πως παλιότερα είχαν προταθεί στον Άρη και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που τώρα διαπρέπουν στη Γερμανία!

Μιλώντας στον “Αρένα” ο Σεμερτζίδης τόνισε πως “από τη μέρα που σταμάτησα το ποδόσφαιρο ασχολούμαι με τα παιδιά 9 χρόνια στον Άρη με επιτυχία θα έλεγα, όσον αφορά την προώθηση πολλών παικτών στην επαγγελματική ομάδα και όχι μόνο να παίξουν αλλά και να φέρουν χρήματα στην ομάδα. Τα χρήματα του Χαριστέα κάνανε απόσβεση για πολλά χρόνια για να συντηρούνται οι ακαδημίες.Στη συνέχεια πήγα στην Εθνική ομάδα. Κάποιοι παίκτες που παίζουν σήμερα σε μεγάλα πρωταθλήματα, όπως ο Παπασταθόπουλος και ο Παπαδόπουλος πέρασαν από τα χέρια μου, σε φάση που δεν τους ήξερε κανείς. Ο Ταχτσίδης, ο Γκέντζογλου κλπ. Παρεμπιπτόντως να πούμε πως είχαν προταθεί στον Άρη ο Παπασταθόπουλος και ο Κυριακός Παπαδόπουλος».

Για το λόγο που σταμάτησε από τον Άρη: «Με σταμάτησαν από τον Άρη. Την απόφαση την εξέφρασε ο Κώστας Οικονομίδης. Γνωρίζω τη θέση των προπονητών και κανένας δεν μπορεί να είναι δημόσιος υπάλληλος σε μια ομάδα. Δεν υπήρξα ποτέ δημόσιος υπάλληλος στον Άρη. Προσφέρω; Πληρώνομαι. Δεν προσφέρω; Καλούμαι, εξηγώ τους λόγους, φεύγω. Απλά πράγματα».

Για τις συνθήκες εργασίας στον Άρη στο κομμάτι των ακαδημιών: «Στα τέσσερα χρόνια που ήμασταν με τον Ορφανίδη, που ήταν άμεσος συνεργάτης μου, υπήρχε εύρυθμη λειτουργία. δεν λέω ότι κάναμε θαύματα αλλά κάναμε καλή δουλειά. Δεν υπήρχε οικονομική στήριξη ούτε από τον Α.Σ. ούτε από την ΠΑΕ. Με τα χρήματα των γονιών συν τη βοήθεια του Ορφανίδη λειτούργησε η ακαδημία με μια αξιοπρέπεια και γίναμε ανταγωνιστικοί. Οι ακαδημίες λειτουργούν με ένα μπάτζετ που σου παρέχει η ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ είχε 800.000 ευρώ για τα τμήματα των υποδομών. Είναι δύσκολο να στηρίζεσαι στη συνδρομή του γονιού. Εκεί πρέπει να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες. Ζητώ συγνώμη από τους γονιούς αν δυσαρεστήσαμε κάποια παιδιά».

Για την ακαδημία που ανοίγει με τον Γιάννη Μιχαλήτσιο: «Είναι μια δύσκολη προσπάθεια γιατί είμαστε μια καινούργια σχολή. Θέλει μεράκι και αγάπη. Το έχουμε και εγώ και ο Μιχαλίτσιος και το έχουμε αποδείξει. Ανοίγουμε την πόρτα μας σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης για να μαζέψουμε παιδιά. Με εγωισμό για να βγάλουμε παίκτες.

Για το πώς βλέπει τον Άρη: «Δεν τον έχω δει. Μια νεανική ομάδα, ένας φιλόδοξος προπονητής, μια νέα διοίκηση αλλά πρέπει να υπάρξει ένα όραμα και κάποιες προσδοκίες. Δεν είναι επιτυχία να σώζεται η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές. Ας αφουγκραστούν οι νέοι παίκτης, που τους δίνεται ευκαιρία, ότι είναι σε μια μεγάλη ομάδα  και να δώσουν προσδοκίες στον κόσμο».

To Top