ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεμινάριο αθλητικής διατροφής από το τζούντο του Άρη

Το Σαββατοκύριακο 17 Ιουνίου και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ακαδημίας τζούντο το σεμινάριο διατροφής με τον ειδικό αθλητικό διαιτολόγο/διατροφολόγο Ιωάννη Μαυρίδη.

Πιο αναλυτικά το σεμινάριο αποτελείται από 3 βασικά κομμάτια.

1ο μέρος:
-Διατροφή και δείκτες υγείας
-Επιδημιολογικές μελέτες
-Διατροφή, άσκηση και ευρωστία
-Θερμιδογόνα θρεπτικά συστατικά και άσκηση
-Διατροφική πυραμίδα
-Μεταβολισμός και λειτουργία

2ο μέρος:
– Ο ρόλος των πρωτεϊνών, υδατανδράκων και λιπών στην άσκηση
-Πότε καίμε λίπος και πότε υδατάνθρακες;
-Ενεργειακά συστήματα και κόπωση κατά την άσκηση
– Πρωτόκολλο φόρτισης υδατάνθρακα
-Αγωνιστικά γεύματα
α Προαγωνιστικό γέυμα
β Τροφή κατά τη διάρκεια της άσκησης
γ Γεύμα αποκατάστασης
δ Διατροφή την ημέρα του αγώνα
– Νερό, ηλεκτρολύτες και θερμορύθμιση
– Κόψιμο βάρους και τεχνικές
– Διατροφικά συμπληρώματα – εργογόνα βοηθήματα (κατηγοριοποίηση και παρενέργειες)
– Διατροφικοί μύθοι και απάτες
– Διατροφή και υπερτροφές (super foods)

3ο μέρος
– Φυτοφαγία και αθλητική απόδοση
– Τεστ υπερευαισθησίας

Τελική ημερομηνία υποβολής εγγραφής/συμμετοχής: Πέμπτη 15 Ιουνίου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6975169354 κος Ατανάσοβ Κωνσταντίν

Για να δείτε την αίτηση εγγραφής παρακαλώ πατήστε εδώ.

Σε όσον αφορά τον Ιωάννη Μαυρίδη:
Ο αθλητικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Ιωάννης Μαυρίδης γεννήθηκε στη Θήβα Βοιωτίας το 1980. Είναι Αριστούχος Πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και κατέχει ένα Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Πρωτεϊνική Τεχνολογία του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Αθηνών. Επίσης αποφοίτησε από το τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημιού Αθηνών με ειδίκευση στην Μοριακή γενετική και ενζυμολογία. Από το 2009 είναι υπεύθυνος για την αθλητική διατροφή συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητιμσού ενώ παράλληλα ειδικεύεται στην αγωνιστική διατροφή αθλητών που ανήκουν στα δυναμικά αθλήματα. Εξειδικεύεται στην εφαρμογή της διατροφής σε κυτταρικό επίπεδο και στην επίδραση της διατροφικής <<πράξης>> με στόχο τη βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

To Top