Σενάριο αποχώρησης Θεοχάρη

Σενάρια αποχώρησης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εξετάζει η κυβέρνηση, παράλληλα με τον ανασχηματισμό σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». 

Για την αποχώρηση του κ. Θεοχάρη, η οποία αν τελικά πραγματοποιηθεί θα πάρει μορφή παραίτησης, έχουν ενημερωθεί οι Βρυξέλλες αλλά και η τρόικα. Επιπλέον η αλλαγή θα συνοδευτεί και με ευρύτερες αλλαγές στον κρατική μηχανισμό.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο ανασχηματισμός με κλειδί να αποτελεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, που αναζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να είναι πολιτικό στέλεχος και να μπορεί να σταθεί στη διαπραγμάτευση, αλλά και έναντι της Βουλής και των πολιτών.

Πολλά είναι τα σενάρια για το διάδοχο του Γιάννη Στουρνάρα. Μόνο τις τελευταίες δύο μέρες έχουν γραφτεί τα ονόματα των Νίκου Δένδια, Μάκη Βορίδη, Χρ. Σταϊκούρα και άλλων, οι οποίοι πιθανότητα θα είναι στην κυβέρνηση, όχι όμως απαραίτητα και στο γραφείο τη οδού Νίκης.

«Οι αλλαγές δεν θα γίνουν σε εργάσιμες μέρες και ώρες» σχολίαζε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, παραπέμποντας σαφώς την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Πηγή: Newsbeast.gr

To Top