«Σεντονάτη» η Ντόρτμουντ, κατάπιε τη Λεβερκούζεν

Η Ντόρμουντ νίκησε 4-0 τη Λεβερκούζεν στη μάχη για το… σεντόνι. Βασικοί οι Παπασταθόπουλος και Ρέτσος.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Ήταν το παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, μια… μάχη για το Champions League. Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Signal Iduna Park» σε ένα ντέρμπι, που ήταν τέτοιο μέχρι τη σέντρα. Μετά το πρώτο σφύριγμα, η Μπορούσια ήταν η απόλυτη κυρίαρχη και με από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της, έφτασε στο εντυπωσιακό 4-0, με το οποίο έκανε το καθοριστικό βήμα για το… σεντόνι.

Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έφτασε στους 54 βαθμούς και έμεινε μόνη στην 3η θέση, αφήνοντας στην 4η θέση με 51 την ομάδα του Παναγιώτη Ρέτσου (αμφότεροι αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το 90άλεπτο), που νοιώθει πλέον «καυτή» την ανάσα της Χόφενχαϊμ, η οποία έχει 49.

Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν μόλις στο 13ο λεπτό με τον 18χρονο Τζέιντον Σάνκο, που πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ στο 34’ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Ρόις, που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Ρέτσος, που ανέτρεψε τον Πούλισιτς. Η τρίτη… απόπειρα του Γερμανού επιθετικού ήταν και η φαρμακερή. Στο 55ο λεπτό, μετά από ασίστ του Γκέτσε, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ, έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Σάνκο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη της Μπορούσια, που έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 79’ και πάλι ο Ρόις, που επίσης σκόραρε για δεύτερη φορά. Η Μπάγερ, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας, εντούτοις δεν μπόρεσε ουσιαστικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, όπως δείχνει και το τελικό σκορ.

To Top