Σεντ Ετιέν: Συνελήφθησαν περίπου 30 άτομα τέσσερις μήνες μετά τον υποβιβασμό και τα σοβαρά επεισόδια

Σύμφωνα με το RMC, περίπου 30 οπαδοί της Σεντ Ετιέν συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας (19/9) σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ματς υποβιβασμού με την Οσέρ στο Ζοφρουά Γκισάρ.

Τα άσχημα επεισόδια που σημειώθηκαν στα τέλη Μαΐου μετά το φινάλε του Σεντ Ετιέν – Οσέρ, άφησαν πίσω τους 17 τουλάχιστον τραυματισμένους οπαδούς, 14 αστυνομικούς, καθώς ελαφρά τραυματίστηκαν και δύο παίκτες των φιλοξενούμενων.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το χάος στο Ζοφρουά Γκισάρ, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε περίπου 30 συλλήψεις οπαδών της Σεντ Ετιέν, οι οποίοι βρίσκονται υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για όσα συνέβησαν στις 29 Μαΐου, σύμφωνα με το RMC.

Θυμίζουμε ότι οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν ήταν έξαλλοι, γιατί η ομάδα τους υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο με καπνογόνα και φωτοβολίδες, τα οποία έριξαν προς τις εξέδρες του Ζοφρουά Ζισάρ αλλά και τη φισούνα, στην οποία κατευθυνόταν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Η “καμπάνα” ήταν βαριά για τη Σεντ Ετιέν, με την πειθαρχική επιτροπή της Γαλλικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρουνα την τιμωρεί με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για το νέο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι τρεις έχουν άμεση ισχύ και οι άλλοι τρεις θα είναι σε αναστολή σε περίπτωση που κάνουν νέα επεισόδια τη νέα χρονιά.

 

To Top