ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σεράνο: “Η Καρταχένα θα αγοράσει τον Ντάτκοβιτς, πιο δύσκολη η περίπτωση του Λόπεθ”

Δύσκολα απ’ ότι φαίνεται να συνεχίσει στον Άρη ο Τόνι Ντάτκοβιτς, ο οποίος έχει αγαπηθεί από την Καρταχένα και η οποία θέλει να τον αγοράσει από τους κίτρινους.

Ο ρεπόρτερ που ασχολείται με τα θέματα του ισπανικού συλλόγου, Ρούμπεν Σεράνο από την La Verdad, μίλησε για τον Κροάτη ποδοσφαιριστή αλλά και για τον Κρίστιαν Λόπεθ, ο οποίος πριν τραυματιστεί είχε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την Καρταχένα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σεράνο στο YellowRadio.gr:

Πόσο καλός ήταν ο Ντάτκοβιτς και κατά πόσο βοήθησε την Καρταχένα να πετύχει τους στόχος της:

Ο Τόνι Ντάτκοβιτς είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την Καρταχένα, ήταν βασικός από την πρώτη μέρα και ήταν αναμφισβήτητη η βοήθεια του.

Ο «Sicario» (σ.σ. εκτελεστής) -όπως είναι το ψευδώνυμο του- έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από την ομάδα και έχει την στήριξη του κόσμου.

Έχει δείξει τεράστια αφοσίωση στην Καρταχένα. Ήταν τραυματίας σε ένα παιχνίδι με την Σαραγόσα και έπαιξε παρόλα αυτά για να βοηθήσει την ομάδα να μείνει στην κατηγορία. H Kαρταχένα είχε την χειρότερη άμυνα ανάμεσα σε 22 ομάδες στην κατηγορία, ο Ντάτκοβιτς έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να αλλάξει αυτό και να επιτευχθεί ο στόχος.

Θα προσπαθήσει να αγοράσει τον Ντάτκοβιτς η Καρταχένα;

Όλοι πιστεύουν ότι η Καρταχένα θα αγοράσει τον Ντάτκοβιτς. Βοήθησε πολύ και έδειξε ότι έχει επίπεδο, ότι αγαπάει την φανέλα και ότι έχει αφοσίωση. Την Πέμπτη μίλησε για αρκετά λεπτά μόνο του με τον προπονητή, θα θεωρηθεί φυσιολογικό να συνεχίσει.

Ποια είναι η ρήτρα του Ντάτκοβιτς;

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ένα ποσό που είναι κοντά στα 100.000 ευρώ. Αν η Καρταχένα δεν βρει καλύτερο στόπερ τότε ο Ντάτκοβιτς είναι πολύ πιθανό να μείνει. Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να τον κρατήσει.

Πόσο καλός ήταν ο Κρίστιαν Λόπεθ πριν τον τραυματισμό;

O Κρίστιαν δεν ήταν βασικός στην Καρταχένα. Όσο περνούσαν τα παιχνίδια όμως γινόταν όλο και πιο σημαντικός. Στο τέλος είχε γίνει βασικός.

Είναι ένας σέντερ φορ διαφορετικού τύπου. Είναι ψηλός, δυνατός και έδωσε πολλές εναλλακτικές για την ομάδα της Καρταχένα. Βρισκόταν στην καλύτερη στιγμή του, σκόραρε ένα πολύ σημαντικό γκολ απέναντι στην Αλκορκόν αλλά τραυματίστηκε λίγες μέρες μετά.

Θα αγόραζε η Καρταχένα τον Λόπεθ εάν δεν τραυματιζόταν;

Δεν μπορούμε να το ξέρουμε με σιγουριά. Θεωρώ ότι έκανε μία εξαιρετική δουλειά όσο έπαιξε, είναι πολύ κρίμα για την ομάδα που τον έχασε με τραυματισμό.

Πρέπει όμως να πούμε ότι ο Κρίστιαν βοήθησε την ομάδα από τον πάγκο. Ήταν πάντα στις κερκίδες και στην προπόνηση. Η άποψη μου είναι ότι ο Κρίστιαν ήταν χαρούμενος, του δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στην Ισπανία και να βρεθεί με την οικογένεια του.

Δεν ξέρω αν η Καρταχένα θα τον αγόραζε, έχει και συμβόλαιο με τον Άρη.

Η προσπάθεια θα ήταν πιο περίπλοκη από του Ντάτκοβιτς, πάντως ο Κρίστιαν αφήνει δουλειά αλλά και καλές εντυπώσεις στην Καρταχένα.

Άρης και Καρταχένα έχουν κάποιους συνδετικούς κρίκους όπως ο Χουάνμα, τι θυμάσαι από αυτόν;

Θυμάμαι πολύ καλά τον Χουάνμα Μπαρέρο. Αυτός ο τερματοφύλακας έκανε καριέρα σχεδόν αποκλειστικά στην τρίτη κατηγορία της Ισπανία. Ο Χουάνμα ήρθε στην Καρταχένα σε δύσκολες εποχές. Το 2011-12 η ομάδα ήταν στην β’ κατηγορία και όλοι ήξεραν ότι η σεζόν δεν θα τελείωνε καλά.

Η Καρταχένα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, ο Χουάνμα είχε τον Μανόλο Ρέινα (νυν Μαγιόρκα) σαν συμπαίκτη και την δεύτερη χρονιά τον Βίκτορ Ιμπάνες, έναν τερματοφύλακα καλού επιπέδου. Δεν ήταν καλές οι στιγμές για την Καρταχένα και ο Χουάνμα δεν πήρε θέση βασικού.

Στο παρελθόν ο Άρης απέκλεισε Ισπανικές ομάδες όπως την Σαραγόσα και την Ατλέτικο Μαδρίτης, πόσο γνωστός είναι ο Άρης στην Ισπανία;

Ο Άρης είναι μία πολύ γνωστή ομάδα στην Ισπανία, τον ξέρουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Λίγο λιγότεροι από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (σ.σ. από τα ματς με την Ρεάλ). Παρόλα αυτά θυμάμαι τον Άρη να κερδίζει την Ατλέτικο στο Europa League. Δεν υπήρχε τότε ο Σιμεόνε αλλά υπήρχαν εξαιρετικοί παίκτες όπως ο Ντε Χέα, ο Ντιέγκο Κόστα, ο Φορλάν και ο Αγκουέρο.

Θυμάμαι ότι ο Άρης είχε προπονητή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, μία κλασσική φιγούρα στην Ισπανία, ειδικά στην Μαγιόρκα.

Παρακολουθείς Ισπανούς παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα;

Όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότεροι Ισπανοί παίζουν στην Ελλάδα. Εδώ στην Καρταχένα υπάρχουν αρκετά παραδείγματα όπως ο Χουάνμα, ο Ρέινα, ο Τοτσέ αλλά και ο πρώην προπονητής του Αστέρα Μπόρχα Χιμένεθ, αλλά και σήμερα τον Ντε Μπλάσισ τον Αντονίτο, τον Ντάτκοβιτς και τον Κρίστιαν.

To Top