ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σερέλης: “Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο για τον Άρη, μικρό προβάδισμα λόγω έδρας”

Μικρό προβάδισμα στον Άρη λόγω έδρας και κινήτρου δίνει ο Χρήστος Σερέλης, τεχνικός του Λαυρίου, ομάδας που έπαιξε πρόσφατα και με τους κίτρινους και με τον ΠΑΟΚ.

Ο Έλληνας προπονητής ανέλυσε στην εφημερίδα “Goal News” την σειρά του Άρη με τον ΠΑΟΚ που κρίνει μια θέση στην τελική τετράδα. Υπογράμμισε πως “ο Άρης προσπαθεί μέσα από την πιεστική άμυνα, το φουλ πρες με παγίδες, να οδηγήσει σε λάθη τον αντίπαλο, να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να βρει ρυθμό επιθετικά μέσα από αυτό το στυλ παιχνιδιού. Ενώ διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ και ποιοτικές επιλογές στην επίθεση δείχνει συχνά κάποιες αδυναμίες, δεν έχει το εύκολο καλάθι απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Ο ΠΑΟΚ στο σετ παιχνίδι δείχνει να έχει αυτήν τη στιγμή περισσότερους παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά. Βέβαια, αυτήν τη στιγμή δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο νέος παίκτης του Αρη, ο (Αντουάν Σκοτ) ο οποίος φαντάζομαι πως αποκτήθηκε ώστε να λύσει αυτό το πρόβλημα που σας προανέφερα στην επίθεση. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας του αγώνα είναι ο Κάμινγκς. Πρόκειται για μια πρωταγωνιστική μορφή, έναν πολύ καλό παίκτη, πολύ καλό αθλητή και σκόρερ με σταθερά καλή πορεία όλη τη χρονιά. Η σειρά είναι αμφίρροπη, αυτά τα ματς θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, οι προσθήκες του ΠΑΟΚ θεωρώ πως άλλαξαν τις ισορροπίες υπέρ του”.

Για τον αντίπαλο του Άρη ο Σερέλης τόνισε ότι “είναι μια ομάδα που έχει μάθει να παίζει πολύ καλά το πέντε εναντίον πέντε, το τελευταίο διάστημα με τις προσθήκες των Σόμπι και Ασκα έχει καταφέρει να γίνει περισσότερο αθλητικός καλύπτοντας έτσι ίσως ένα κενό που είχε στο στυλ παιχνιδιού του. Η δυνατότητα του Ασκα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, να παίζει τόσο στο ”4” όσο και στο ”5” βοήθησε τον ΠΑΟΚ να δοκιμάσει με επιτυχία και σχήματα όπως αυτό με τον Χρυσικόπουλο στη θέση ”3” και την ταυτόχρονη παρουσία των Κλάντον, Ασκα στην πεντάδα”.

Ο Σερέλης ρωτήθηκε για την ομάδα που έχει προβάδισμα και απάντησε: “Θα έδινα ένα ελαφρύ, μικρό προβάδισμα στον Αρη κυρίως λόγω έδρας. Αν ο ρυθμός της ομάδας συνδυαστεί με τον παλμό της εξέδρας τα πράγματα είναι δύσκολα για κάθε αντίπαλο. Δεν ξεχνάω βέβαια πως στα ντέρμπι αυτά όλα μπορούν να συμβούν. Αυτό μας δίδαξε η ιστορία. Το κίνητρο σε αυτήν τη φάση για τον Άρη είναι πολύ μεγάλο. Εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε τον Άρη πριν από μερικές εβδομάδες γιατί παίξαμε πολύ καλά, διαβάσαμε τις αδυναμίες του, όμως τον βρήκαμε και σε ένα σημείο όπου το κίνητρο του δεν ήταν τόσο μεγάλο, ενώ του έλειπαν παίκτες, τόσο ο Τζάκσον που ήταν τραυματίας όσο και ο άλλος ο Αμερικανός που πήρε όμως τελικά δεν αγωνίστηκε (Ζερμέν Τέιλορ). Εύχομαι πάνω απ’ όλα να γίνουν ωραία παιχνίδια για το μπάσκετ”.

To Top