Σε έξαρση ληστείες… μειωμένου ρίσκου σε καταστήματα ΟΠΑΠ

Τα… 184 καταστήματα ΟΠΑΠ PLAY σε όλη την Ελλάδα μπαίνουν με γρήγορους ρυθμούς στο στόχαστρο ένοπλων ληστών, που διαπιστώνουν ανυπαρξία σοβαρών μέτρων ασφαλείας και πολύ γρήγορο και εύκολο χρήμα!

Το «πιλοτικό» πρόγραμμα ληστρικών επιδρομών έχει ξεκινήσει από την Αττική, με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την προηγούμενη Κυριακή, σε χρονικό διάστημα… 18 ωρών, καταγράφηκαν τρεις ένοπλες ληστείες στο συγκεκριμένο δίκτυο καταστημάτων, σε Μενίδι, Ίλιον και Κορωπί. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ο χρόνος διάρκειας τέλεσης των ληστειών, όπως παρατήρησαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που υπάλληλοι και πελάτες που… ψυχαγωγούνται στο νόμιμο τζόγο των παιγνιομηχανημάτων, έρχονται αντιμέτωποι με τις κάννες πιστολιών επίδοξων δραστών. Από τα μέχρι στιγμής κρούσματα, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τις αυξητικές τάσεις του φαινομένου, διαπιστώνουν πως οι ένοπλοι ληστές χτυπάνε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και η μικρότερη λεία που αποκομίζουν κυμαίνεται μεταξύ 1500-2000 ευρώ. Επίσης, όπως παρατηρούν αρμόδιοι αξιωματικοί, τα συγκεκριμένα καταστήματα δεν διαθέτουν έστω και τα υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή τέτοιων ληστρικών επιδρομών, καθώς αναφέρουν πως υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση ατόμων στο εσωτερικό τους χωρίς κανέναν έλεγχο και ευκολία προσέγγισης στα ταμεία τους. «Κάποια από αυτά είναι και με ανοιχτές πόρτες», παρατηρεί αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδεικνύοντας τη μετατροπή αυτών των καταστημάτων σε «εύκολους στόχους», ακόμη και από μεμονωμένους δράστες.

ΔΙΑΦΥΓΗ

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, τρία άτομα εισέβαλαν σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στη Λεωφόρο Αθηνών στο Μενίδι. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν προσωπικό και πελάτες και άρπαξαν την ταμειακή μηχανή. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους και εξαφανίστηκαν, παρά τις έντονες αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους. Απόγευμα Κυριακής, σε χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών άλλα δύο καταστήματα ΟΠΑΠ Play έγιναν στόχος ληστών. Στις 20:05 δύο άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βας. Κωνσταντίνου και Φλέμινγκ στο Κορωπί. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 22χρονο υπάλληλο, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Κάτι αντίστοιχο έγινε στις 22:30 στην οδό Μενελάου στο Ίλιον. Εκεί ένα άτομο ακινητοποίησε τον 72χρονο υπεύθυνο, άρπαξε χρήματα από το ταμείο και διέφυγε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του. Μετά τα απανωτά ληστρικά κρούσματα, οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να καλέσουν στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε. προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

To Top