Σε αναζήτηση του «αντι-Ουμπίντες»

Η άδικη αποβολή του Χαβιέρ Ουμπίντες στην Κρήτη υποχρεώνει τον Μίχαλ Πρόμπιερζ να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του πολύτιμου Αργεντινού μεσοεπιθετικού ενόψει Νέας Σμύρνης, εφόσον βέβαια δεν ανακληθεί μέσω έφεσης (εάν γίνει) η δεύτερη κίτρινη που είδε από το διαιτητή Μήτσιο.

Λένε ότι «ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», με βάση όμως τα σημερινά δεδομένα αυτή η αλλαγή θα είναι επιβεβλημένη για τον Πολωνό τεχνικό, που ήδη σκέφτεται τρόπους για να καλύψει το σημαντικό κενό. Το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς τη μέχρι στιγμής συνεισφορά του Ουμπίντες. Παρότι εντάχθηκε στην ομάδα στο… «και πέντε», ήδη μετρά έξι συμμετοχές, με 549 αγωνιστικά λεπτά και -το κυριότερο- με τρεις ασίστ!

Με άλλα λόγια, το 60% των (συνολικά πέντε) τερμάτων του φετινού Άρη είχαν την υπογραφή του 29χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα άμεσα, στο παιχνίδι με την Ξάνθη, και ήδη θεωρείται πολύτιμος. Έχει… σερβίρει γκολ από εκτέλεση φάουλ (με αποδέκτη τον Σανκαρέ, κόντρα στον Εργοτέλη), από κόρνερ (στο γκολ του Λαζαρίδη, με τον ΠΑΟΚ), αλλά και μέσα στο παιχνίδι, όπως έκανε προχθές σημαδεύοντας το κεφάλι του Γιαννιώτα.

Αν σε αυτά προστεθεί και το γκολ του Τόχα με τον Ολυμπιακό, το οποίο είχε ξεκινήσει και πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Ουμπίντες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Αργεντινός αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό γρανάζι της μεσοεπιθετικής λειτουργίας του Άρη.

Αν μη τι άλλο, πάντως, το πλούσιο ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Πρόμπιερζ, του προσφέρει αρκετές εναλλακτικές λύσεις. Με αυτήν τη σκέψη, ως πιο πιθανός αντικαταστάτης του 29χρονου άσου, φαντάζει ο Νοέ Ακόστα. Ο Ισπανός έχει αγωνιστεί δύο φορές ως αλλαγή με τον νέο τεχνικό (και στα δύο παιχνίδια ανταποκρίθηκε θετικά), ενώ έχει παίξει ήδη και στα 6 ματς από την ημέρα που αποκτήθηκε, με συνολικό χρόνο 236 λεπτά. Αν συνυπολογίσουμε ότι έχει και αριστερό πόδι (μπορεί να παίξει πιο άνετα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής), γίνεται το πρώτο φαβορί για να καλύψει την κενή θέση.

Ωστόσο, υποψηφιότητα θέτει και ένας άλλος πρώην συμπαίκτης τους στον Ολυμπιακό Βόλου: Ο επίσης αριστεροπόδαρος, Κώστας Καπετάνος, ο οποίος επί Τσιώλη ήταν βασικός (5 παιχνίδια, 521 λεπτά, 37 σωστές πάσες και 6 κλεψίματα) και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του από τραυματισμό.

Με την επίσης αναμενόμενη επιστροφή του Τσέζαρεκ, μάλιστα, ο Πολωνός προπονητής αποκτά ακόμη μία λύση επιθετικά κι έτσι ο Νέρι Καστίγιο θα μπορούσε να δώσει λύση στα πλάγια. Αυτή η επιλογή, όμως, συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, αφού ο 39χρονος τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει «πολυθεσίτες» και ότι προτιμά κάθε παίκτης να έχει συγκεκριμένο ρόλο.

To Top