Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στη Θεσσαλονίκη

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα μετά τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να έχουν προκηρύξει 24ώρη απεργία για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν πολλές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας:

Από τις 10:00 στην Καμάρα θα γίνει η αρχή από φοιτητές μαζί με μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ ομάδες αναρχικών θα βρεθούν στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Εκεί, στις 11:00 είναι προγραμματισμένος ο βασικός όγκος των πολιτών που διαμαρτύρονται. Εργατικά σωματεία, γονείς, φοιτητές έχουν δώσει ραντεβού για το άγαλμα Βενιζέλου.

Στις 11:30 στον ΟΣΕ θα βρεθεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει επίσης στην απεργία.

Η απεργία αρχίζει στις 00.01 της 16ης Μαρτίου και θα λήξει στις 24.00, όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΝΟ.

Το Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Η Ομοσπονδία μας προβάλλει και υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτώντας την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές-μειωμένες οργανικές συνθέσεις και την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο και να ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος».

Χωρίς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ).

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου από 00.01 ως 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών στην απεργία, από 00:01 έως 24:00 τοπική ώρα, η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

Oι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Απεργεί και η ΟΛΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η ΟΛΜΕ στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Με αίτημα να απαιτηθεί «μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα που θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

To Top