Σε απολογία ο Γκέσιος για… ύποπτο παιχνίδι με την Επανομή!

Σε απολογία για την Πέμπτη (24/1) το πρωί (10.30), κάλεσε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β’- Γ’ Εθνικής τον Γιάννη Γκέσιο!

Σύμφωνα με σάιτ της Κέρκυρας:

“Τώρα, θα πείτε, τι δουλειά έχει η Ένωση Β’- Γ’ με έναν παίκτη ομάδας Super League (ΑΟ Κέρκυρα και, νωρίτερα, Άρη). Μόνο που η κλήση του αφορά μία περίπτωση, της περσινής περιόδου! Όντας, τότε, παίκτης της Αναγέννησης Επανομής…

Η ιστορία, αφορά τον αγώνα της αυλαίας της Football League 2011-‘12, ανάμεσα στην Επανομή και τον Θρασύβουλο (23/5), στον οποίο είχαν επικρατήσει οι γηπεδούχοι με 3-1. Επ’ αυτού και η, παράλληλα, κλήση από την Πειθαρχική, του τερματοφύλακα, τότε, του «Θράσου», Αλέξανδρου Κασμερίδη, του Θρασύβουλου και του διαιτητή του ματς, Θανάση Σέζου, από το Κιλκίς.

Τον περασμένο Αύγουστο, λοιπόν, η UEFA είχε αποστείλει φάκελο στην ΕΠΟ και το υφυπουργείο Αθλητισμού για το εν λόγω ματς, ζητώντας να ξεκινήσει έρευνα, καθώς το χαρακτήριζε… ύποπτο για χειραγώγηση!

Για την ιστορία, η Επανομή είχε ανοίξει το σκορ στο 8’, μετά από φάουλ του Μπεκιάρη και κακή εκτίμηση του Κασμερίδη, έκανε το 2-0 στο 50’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκέσιου, στο 50’ (ανατροπή του ιδίου από τον Κασμερίδη και κόκκινη στον τελευταίο), οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με πέναλτι (Ντα Σίλβα) στο 81’, για να διαμορφωθεί στις καθυστερήσει το τελικό σκορ, με μακρινό σουτ του Γεωργιάδη.

Καταπώς φαίνεται, λοιπόν, ο φάκελος των «στημένων αγώνων» ξανανοίγει. Με πρώτη «πράξη» προς εξέταση, το εν λόγω ματς. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση – κλήση, Γκέσιος, Κασμερίδης και ΠΑΕ Θρασύβουλος θα απολογηθούν «για παράβαση των άρθρων 1, 2,  3, 4,  5, 6, 21 Β’ και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα».

To Top