Σε κίνδυνο η τρίτη ελληνική θέση στην Ευρωλίγκα

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη η Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκα και ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου ετοιμάζεται να περάσει πρόταση για μείωση των ομάδων που θα συμμετέχουν στα προκριματικά, κάτι που σημαίνει κίνδυνος η Ελλάδα να χάσει την τρίτη της θέση!

Οι εξελίξεις τρέχουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και δυστυχώς ο Άρης είναι εκτός αυτών. Ο Μπερτομέου θα προτείνει νέο τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, ο οποίος θα περιλαμβάνει διεύρυνση του Top16 από έξι σε 14 αγωνιστικές (δύο όμιλοι των οχτώ και όχι τέσσερις των τεσσάρων). Η πρόταση του Μπερτομέου θα είναι να αλλάξουν μέρα διεξαγωγής και οι αγώνες και να γίνονται Πέμπτη και Παρασκευή με την προοπτική να διεξάγονται σαββατοκύριακα, όταν η Ευρωλίγκα γίνει “κλειστό” πρωτάθλημα. Όλα οδηγούν εκεί, γι’ αυτό άλλωστε σταδιακά θα μειωθούν και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Ο Μπερτομέου θα προσπαθήσει να περάσει άμεσα την κατάργησή τους, αλλά όχι με πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Σε πρώτη φάση, μάλλον, θα μειωθούν αισθητά οι ομάδες και σε αυτό το σενάριο είναι σχεδόν βέβαιο πως η Ελλάδα χάνει την τρίτη της θέση. Πως μεταφράζεται αυτό; Σε ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού οι δύο θέσεις είναι καλυμμένες με εγγυημένα συμβόλαια από τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

To Top