ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε καθεστώς επιτήρησης οι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ

Όσες ομάδες δεν λάβουν άδεια για το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, θα επιτηρούνται κάθε μήνα από ειδική επιτροπή.

Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε εγκρίθηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ η σύνταξη Κανονισμού Επιτήρησης των ομάδων, ο οποίος θα ισχύει από τη σεζόν 2016-17, όπως αναφέρει η «Live Sport». Παράλληλα από του χρόνου θα ισχύει και η πρόταση της Σούπερ Λιγκ για τις ποινές των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ στις περιόδους 2016-17, 2017-18 και 2018-19.

Τι ακριβώς προβλέπεται; Για τη νέα χρονιά η ομάδα που δεν θα αδειοδοτηθεί, θα μπορεί να κάνει μεταγραφές Ελλήνων παικτών μόνο κάτω των 23 ετών. Επίσης μέχρι τις 30/06/17 δεν θα έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε ανανεώσεις ή τροποποιήσεις συμβολαίων, πλην εκείνων που αφορούν ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών.

Για την περίοδο 2017-18, προβλέπεται υποβιβασμός για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, μόνο όμως αν ο λόγος που δεν αδειοδοτήθηκαν συνίσταται: 1) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. 2) Σε χρέη προς το προσωπικό της ΠΑΕ και 3) σε οφειλές προς ποδοσφαιριστές ή άλλες ομάδες.

Σε περίπτωση πάντως που δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός των ομάδων για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, τότε θα υποβιβάζονται μόνο όσες δεν αδειοδοτήθηκαν με κριτήριο τη βαθμολογική τους θέση.

To Top