ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θάσος – Εκκενώθηκαν οικισμοί και κάηκαν σπίτια

Μια δεύτερη ημέρα αγωνίας περνούν και σήμερα Κυριακή οι κάτοικοι της Θάσου, καθώς μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου και ήδη καίει σε τέσσερα μέτωπα. 

Σύμφωνα με κατοίκους του νησιού, έχουν ήδη καεί δέκα σπίτια στο χωριό Μικρό και τρία στο Μεγάλο Καζαβίτι, ενώ με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες απειλούν τον οικισμό Θεολόγο. Μαρτυρίες μιλούν επίσης, για καταστροφές σε ξενοδοχειακές μονάδες στο νότιο τμήμα του νησιού. Την ίδια στιγμή, εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Οι δυνατοί άνεμοι σήμερα ωστόσο, κόπασαν και αυτό αναμένεται να βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων.

Σημειώνεται ότι λόγω της κατάστασης το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενδεικτικό στοιχείο της πύρινης κόλασης που επικράτησε στο νησί, είναι ο τραυματισμός εποχικού πυροσβέστη, ο οποίος υπέστη σοβαρό κάταγμα στο πόδι του (υπέστη και αιμορραγία) και χρειάστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται.

Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές, πιθανό από κεραυνούς.

Στο νησί επιχείρησαν χτες Σάββατο συνολικά 63 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 οχήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν συνολικά 8 εναέρια μέσα (4 καναντέρ, 2 πετζετέλ, και 2 ελικόπτερα). Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το νησί της Θάσου. Σήμερα, στη δύσκολη επιχείρηση συμμετέχουν 170 πυροσβέστες, με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντές και 36 στρατιώτες μαζί με 11 οχήματα από δήμους. Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: news247.gr

To Top