ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε παγκόσμιο συνέδριο κατά του αντι-σημιτισμού μαζί με Ντόρτμουντ, Τσέλσι, Φέγενορντ η ΠΑΕ Αρης με την Ειρήνη Καρυπίδου

Η δύναμη του αθλητισμού για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και του μίσους ήταν το επίκεντρο της εκδήλωσης «Καταπολέμηση του αντισημιτισμού μέσα και μέσω του αθλητισμού», που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη και συμπίπτει με την 75η επέτειο του Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, την UNESCO και την UEFA, καθώς και ο σύμβουλος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Αντισημιτισμό, Λόρδος Τζον Μαν και εκπρόσωποι συλλόγων ήταν εκεί. Μεταξύ των ομάδων ήταν και ο Αρης (όπως και η Τσέλσι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Φέγενορντ), ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την Ειρήνη Καρυπίδη, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ.

Η πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης εξήγησε πώς ο σύλλογος έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη του Μουσείου Ολοκαυτώματος της πόλης. Σημειώνεται ότι την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσώπησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το φόρουμ διοργανώθηκε με την υποστήριξη των αποστολών του ΟΗΕ της Αργεντινής, της Αυστρίας, της Κροατίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO.

To Top