Σε ρυθμούς… τελικού Tσάμπιονς λιγκ το Πόρτο (video)

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο τελικός του Champions League θα γίνει στο Πόρτο, η πορτογαλική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι οι Βρετανοί φίλαθλοι θα ταξίδευαν στην πόλη μόνο κατά την ημέρα του αγώνα και σε συνθήκες φούσκας, δηλαδή οι κινήσεις τους θα βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση.

Όμως ήδη εδώ και μέρες οπαδοί της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι έχουν φθάσει στο Πόρτο και απολαμβάνουν τη λιακάδα χωρίς μάλιστα να φορούν μάσκες.

«Φθάσαμε χθες. Ωραία μέρα σήμερα. Ήδη πήραμε τις πρώτες μπίρες. Πάμε στην παμπ και είμαστε έτοιμοι για το ματς», λέει στο euronews ο Σέιν Σόντερς, οπαδός της Τσέλσι, ενώ ο Τζον Σάπσεϊντ, οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι λέει πως «έχουμε έρθει εδώ και μία εβδομάδα. Είναι πολύ ωραία».

Οι κάτοικοι της πόλης εμφανίζονται διχασμένοι για την παρουσία των Βρετανών φιλάθλων εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με την Σίσα Ρέις, «η κυβέρνηση είναι πολύ ανεκτικοί με τους Βρετανούς, διότι δεν προσέχουν καθόλου. Δεν φορούν μάσκες, δεν πλένουν τα χέρια τους. Φέρνουν εδώ την ασθένεια, την COVID-19».

Από την πλευρά του ο Ζοζέ Πίντο, επίσης κάτοικος του Πόρτο, αναφέρει πως «μου αρέσει να τους βλέπω να φθάνουν και να φεύγουν, εφ’ όσον φορούν μάσκες και ελέγχονται στο αεροδρόμιο. Υπό τις συνθήκες αυτές, να έρθουν άνετα».

Οι περισσότεροι από τους οπαδούς που βρήκαμε στους δρόμους του Πόρτο δεν είχαν εισιτήρια για τον τελικό. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Βίβιαν Σαπσεϊντ, όταν τη ρωτήσαμε πού θα δει το ματς: «Δεν ξέρω ακόμα. Μάλλον σε κάποιο μπαρ ή και εδώ, στη fan zone».

Πριν δύο εβδομάδες, οι πορτογαλικές αρχές δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον συγχρωτισμό χιλιάδων οπαδών της Σπόρτινγκ που πανηγύριζαν το πρωτάθλημα στους δρόμους της Λισαβόνας. Τώρα, η πορτογαλική πρωτεύουσα βλέπει συρροή κρουσμάτων του κορονοϊού. Οι κάτοικοι του Πόρτο ελπίζουν ότι αυτός ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα οδηγήσει σε επανάληψη της ίδιας ιστορίας.

To Top