ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σε Σουηδία και Αλβανία βγάζουν στη “σέντρα” το ανεπαρκές δίδυμο του Μπαλτάκου Αλ Χακίμ και Τζάγια!

Σε Σουηδία και Αλβανία βγάζουν στη “σέντρα” το δίδυμο του Μπαλτάκου Αλ Χακίμ και Τζάγια! Δυο ανεπαρκείς και “λίγοι” διαιτητικά ρέφερι που τίναξαν στον αέρα το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ.

O Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ δεν έχει γνώση από… καταστάσεις VAR. Σχετική αναφορά, μάλιστα, έκαναν και στη Σουηδία για τον Αλ-Χακίμ, με αφορμή το ματς Άρης-ΠΑΟΚ.

Στάθηκαν στο δύσκολο έργο που είχε ο συγκεκριμένος ρέφερι και παραδέχτηκαν πως δεν έχει εμπειρία από το VAR. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν για το ντέρμπι της Κυριακής: “Διαιτητής ήταν ο Σουηδός Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ. Είχε έναν σκληρό αγώνα από κάθε άποψη, όπου το έργο δεν του έγινε πιο εύκολο, καθώς του λείπει η διαχείριση του αγώνα καθώς και η εμπειρία με το VAR”.

Aυτό ήταν το σχόλιο των Σουηδών για τον Αλ-Χακίμ, που αρχικά, στη ροή του ματς, δεν είδε κάτι… παράξενο στη φάση των Μπράμπετς-Σβαμπ αλλά στην συνέχεια, με τον Αλβανό VARista Γιουτζίν Τζάγια να τον καλεί να παρακολουθήσει ξανά τη φάση, μάλλον θεώρησε πως… έπρεπε να δώσει το -ανύπαρκτο- πέναλτι, φανερώνοντας, έτσι, την απειρία του να διαχειριστεί το όλο σκηνικό με το VAR, αφού όταν ένας VARistas “φωνάζει” έναν διαιτητή να δει μια φάση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο ρέφερι “επιβάλλεται” να δώσει παράβαση.

Και στην Αλβανία τα δημοσιεύματα είναι χαρακτηριστικά της ανεπάρκειας του Τζάγια. Ο Αλβανός Γιουτζίν Τζάγια πήρε την πιστοποίηση VAR από την FIFA, μόλις πριν από δύο μήνες, όπως καυστικά σχολιάζουν και στην γειτονική χώρα.

Ο Αλβανός διαιτητής (μαζί με τους Ενέα Γιόργκι και Κρέσνιν Μπαριμάι), σύμφωνα με δημοσιεύματα από την χώρα του πήρε την διεθνή πιστοποίηση από την FIFA και το σήμα για να μπορεί να είναι διαιτητής VAR (χρειάζεται ξεχωριστό σεμινάριο, ξεχωριστή πιστοποίηση από την FIFA) μόλις στις 11 Ιανουαρίου του 2023!

Ο Τζάγια ψηφίστηκε ως κορυφαίος Αλβανός διαιτητής για το 2022, όμως τέσσερα χρόνια νωρίτερα (σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα της χώρας του τον Μάρτιο του 2018) είχε χάσει προσωρινά το ευρωπαϊκό του σήμα ως διαιτητής FIFA, επειδή είχε αποτύχει στα τεστ, που γίνονται στους διεθνείς διαιτητές.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, ο Τζάγια απέτυχε τόσο στα τεστ φυσικής κατάστασης, όσο και σε αυτά της γνώσης της αγγλικής γλώσσας, με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί να διευθύνει αγώνα ομάδων U-19, που είχε οριστεί αρχικά.

Να τους χαίρονται Μπαλτάκος και Μπένετ!

To Top