Σε φόρμα ο Ρούνεϊ, 1-3 η Αγγλία στη Γλασκώβη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουέιν Ρούνει, που πέτυχε δύο γκολ, η Αγγλία επιβλήθηκε 3-1 της Σκωτίας στο κατάμεστο Celtic Park σε φιλική αναμέτρηση που έγινε σήμερα το βράδυ.

Το ματς ήταν μια ποδοσφαιρική γιορτή, αφού τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκειά του δεν συνέβη το παραμικρό στις εξέδρες παρά τους φόβους για επεισόδια. Μια γιορτή, που βρήκε τους 5.000 Άγλλους που βρέθηκαν στις εξέδρες να πανηγυρίζουν δεόντως την επιτυχία των «λιονταριών», όπως και τον Ρούνει πανευτυχή, αφού με τα δύο τέρματα που πέτυχε έφτασε τα 46 με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας και πλησίασε μόλις στα τρία τον κορυφαίο σκόρερ Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Υπολείπεται, λοιπόν, μόλις τριών τερμάτων για να γίνει εκείνος ο πρώτος, ενώ ταυτόχρονα ξεπέρασε τον Τζίμι Γκριβς και μείωσε τη διαφορά στα δύο από τον 2ο της λίστας Γκάρι Λίνεκερ.

Ενός λεπτού σιγή και καθολικό χειροκρότημα

Πριν την έναρξη του φιλικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου Σκωτσέζου φιλάθλου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή (15/11) στην αναμέτρηση της Σκωτίας με την Ιρλανδία έπεσε από το κλιμακοστάσιο της θύρας 33 του Celtic Park χάνοντας τη ζωή του σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του λεπτού άπαντες στο γήπεδο, φίλαθλοι, παίκτες, προπονητές τον… αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Άνοιξε το… δρόμο ο Τσάμπερλέιν

Στα του αγώνα, η Αγγλία ήταν καλύτερη και έφτασε δικαίως στη νίκη. Το σκορ άνοιξε με πολύ όμορφη κεφαλιά ο Γουίλ Τσάμπερλέιν στο 32′ όταν και εκμεταλλεύτηκε ασίστ του συμπαίκτη του στην Άρσεναλ Γουΐλσιρ. Η συνέχεια ανήκε στο Ρούνει. Στο 47΄με κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ στο 85′ απάντησε με σουτ από κοντά ύστερα από ασίστ του Λαλάνα στο γκολ του Ρόμπερτσον στο 83′ που είχε… βάλει ξανά και για λίγο τη Σκωτία στο ματς.

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ (46′ Γκόρντον), Γουίτακερ, Ράσελ Μάρτιν, Χάνλεϊ (67′ Μέι), Ρόμπερτσον, Μουλγκρού, Μπράουν (46′ Ντάρεν Φλέτσερ), Μαλόνεϊ (81′ Ράσελ), Άνια (61′ Μπάναν), Νέισμιθ, Κρις Μάρτιν (46′ Τζέιμς Μόρισον).

ΑΓΓΛΙΑ: Φόρστερ, Κλάιν, Κέιχιλ (46′ Τζαγκιέλκα), Σμόλινγκ, Σο (66′ Γκιμπς), Γουίλσιρ (87′ Μπάρκλεϊ), Ντάουνινγκ (46′ Λαλάνα), Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (80′ Λάμπερτ), Γουέλμπεκ (67′ Στέρλινγκ), Ρούνεϊ.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top