Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Υμηττό, διάσπαρτες εστίες

Σε ύφεση δείχνει να είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 03:20 τα ξημερώματα στον Υμηττό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ακούστηκαν ταυτόχρονες εκρήξεις.

Η προσπάθεια των ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν εδώ και ώρες ήταν να μην περάσει η πυρκαγιά προς το δάσος της Καισαριανής και όπως δείχνουν τα πράγματα το κατάφεραν, αφού δεν υπάρχει ανησυχία πλέον για το θέμα αυτό.
Η πυροσβεστική ενημερώνει ότι δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για έλεγχο της φωτιάς, μια και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις.
Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές,  όμως όλα δείχνουν ότι θα μπορέσει να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσής της έχουν ριχθεί “στη μάχη” 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ από τις 06:00 το πρωί, με το πρώτο φως της μέρας, άρχισαν τις ρίψεις πέντε αεροπλάναπέντε ελικόπτεραέ να συντονιστικό ελικόπτερο, καθώς επίσης δυο ελικόπτερα του στρατού.

To Top