Σε ύφεση η φωτιά στη Θάσο

Στο καταπράσινο νησί του Αιγαίου έχουν έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής πάνω από 5.000 στρέμματα πευκοδάσους. Καλύτερα τα νέα από το μέτωπο της Κεφαλονιάς.

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη της Θάσου. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, στην ορεινή Καλλιράχη, και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νησί, και φτάνουν σε ένταση τα 7 μποφόρ.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 93 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και 2 πετζετέλ. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και κάτοικοι με αγροτικά μηχανήματα κι εκσκαφείς καθώς και εθελοντές δασοπυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι άνεμοι δεν είναι πλέον τόσο ισχυροί όσο ήταν το πρωί, βοηθώντας τους άντρες της Π.Υ. να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να οριοθετήσουν την περίμετρο της φωτιάς, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό από 2 φέρι- μπότ σε Λιμένα και Κεραμωτή για να μεταφέρουν αν κριθεί αναγκαίο εξοπλισμό και δυνάμεις.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς κατοίκων δύο κτηνοτροφικές μονάδες παραδόθηκαν στις φλόγες.

Καλύτερη η κατάσταση στην Κεφαλονιά

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κουρουπάτα στην Κεφαλονιά, όμως σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το μέτωπο της πυρκαγιάς παρουσιάζει σχετική ύφεση αν και παραμένουν διάσπαρτες μικρές εστίες στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με επτά οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο, δυο αεροσκάφη και δύο πετζετέλ.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει σε δασική έκταση με πουρνάρια και ξερόχορτα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος – τουλάχιστον προς το παρόν – να επεκταθεί στον αστικό ιστό.

Το έργο της πυρόσβεσης ήταν αρκετά δύσκολο λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Πηγή: protothema.gr

To Top