ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σημαιοφορίδης: «Υπερισχύει η προκήρυξη, εγώ θα έκανα την ένσταση»

Την άποψη του ότι οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν ένσταση εξέφρασε ο Λάκης Σημαιοφορίδης. O γνωστός νομικός αναφέρθηκε στη νομολογία που περικλείει την εν λόγω υπόθεση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για την υπόθεση που προέκυψε για τη συμμετοχή του Ντουρμισάι: «Είναι ένα θέμα με μια ιδιαιτερότητα που εάν φτάσει στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και της Football League θα προκύψουν πολλά ερωτήματα γιατί υπάρχει ερμηνευτικό κενό. Δεν μπορεί να επικαλεστεί κάποιος τον ΚΑΠ που είναι ένα γενικό νομοθέτημα που για να τροποποιηθεί χρειάζεται διαδικασία και αυτό δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο παρά μόνο για σοβαρά ζητήματα. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος εξειδικεύει τις διατάξεις και υποχρεωτικά την αποδέχονται όλες οι ομάδες και κατά συνέπεια είναι προφανές ότι σε αυτό το χρονικό σημείο και για τη συγκεκριμένη διοργάνωση πρέπει να ισχύει η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Εκεί γίνονται διαχωρισμοί για αδειοδοτημένες ομάδες και μη. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον αυτή έλαβαν τις διατάξεις του ΚΑΠ περιορίζει τη συγκεκριμένη διάταξη ότι μπορεί να παίξει για αυτόν τον λόγο.

Για το τι θα συμβούλευε τις άλλες ομάδες: «Ευθέως θα τους έλεγα να προχωρήσουνε. Είναι προφανές ότι οι όροι συμμετοχής ενός ξένου ποδοσφαιριστή προσδιορίζονται σαφώς. Είναι πιο ισχυρή και πιο εξειδικευμένη η προκήρυξη».

Για το άρθρο 26: «Η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι ένας κανονισμός που δεν είναι ένα δημιούργημα της φαντασίας αλλά έχει εγκριθεί από την ΕΠΟ. Από τη στιγμή που η προκήρυξη είναι εγκεκριμένη δε μπορεί να πει κάποιος ότι δεν την ήξερε γιατί αλλιώς θα πρέπει να παραιτηθεί. Οι διατάξεις αυτές συμπεριλαμβάνουν θέματα που ο ΚΑΠ δεν επιλύει. Επομένως, η Football League κατέληξε σε έναν κανονισμό που εγκρίθηκε από τη Football League και την ΕΠΟ και εάν υπήρχαν διατάξεις αντικρουόμενες στον ΚΑΠ δεν θα το είχαν εγκρίνει».

Για το εάν υπάρχουν ομοιότητες με την περίπτωση του Μένγκα και την Καλαμαριά: «Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση. Στην περίπτωση της Καλαμαριάς μιλάμε για ερασιτεχνικές ομάδες. Υπάρχουν διαφορά ανάμεσα στο ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οπότε ξεκινάμε από εκεί».

To Top